Thd Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Thd Başkanı Çakar Açıklaması

Thd Başkanı Çakar Açıklaması

"Avrupa ülkeleri ile tüketicilerin gelirleri ve satın alma güçleri kıyaslandığında, Türkiye’nin elektrik ve doğalgazda en pahalı ülkeler arasında olduğu görülecektir"

01.10.2014 14:42

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, "Avrupa ülkeleri ile tüketicilerin gelirleri ve satın alma güçleri kıyaslandığında, Türkiye'nin elektrik ve doğalgazda en pahalı ülkeler arasında olduğu görülecektir" ifadesini kullandı.

Çakar, yazılı açıklamasında, elektrik ve doğalgaza yapılan fiyat artışının, özellikle dar gelirli tüketicileri çok büyük sıkıntıya sokacağını belirtti.

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama elektrik tüketiminin 230,4 kilovatsaat, aylık doğalgaz tüketiminin ise 125 metreküp olduğunu ifade eden Çakar, şunları kaydetti:

"Elektriğe yapılan yüzde 9 zam nedeniyle, 4 kişilik aileye aylık ortalama 7,5 lira bir yük binecektir. Aylık ortalama elektrik gideri ise 90,14 lira olacak. Doğalgaza yapılan yüzde 9 zam nedeniyle ise 4 kişilik aileye aylık ortalama 12 lira yük binecektir. Aylık ortalama doğalgaz gideri ise yaklaşık 147 lira olacak.

Çakar, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri ile tüketicilerin gelirleri ve satın alma güçleri kıyaslandığında, Türkiye'nin elektrik ve doğalgazda en pahalı ülkeler arasında olduğu görülecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thd Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement