Tepebaşı Belediyesi Üreticilere Hastalık ve Zararlı Uyarıları Yapıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tepebaşı Belediyesi Üreticilere Hastalık ve Zararlı Uyarıları Yapıyor

Tepebaşı Belediyesi Üreticilere Hastalık ve Zararlı Uyarıları Yapıyor

Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticilere zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıda bulunuyor. 2023 üretim sezonunda dokuz farklı hastalık türünde üreticilere uyarılar gönderildi. Proje kapsamında kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, hastalık veya meteorolojik olaylara karşı üreticilere önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından yapılan arazi gözlemleri sonucunda üreticilere kimyasal mücadele önerileri sunuluyor. Üreticilere 2023 yılı boyunca dokuz farklı hastalık türünde uyarı SMS'i gönderiliyor.

04.08.2023 16:21  Güncelleme: 16:23

Tepebaşı Belediyesi'nin üreticiler için hayata geçirdiği Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. 2023 üretim sezonunda üreticilere dokuz farklı hastalık türünde uyarıda bulunuldu.

Tepebaşı Belediyesi, BEBKA 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı'ndan destek alarak hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi'yle örnek çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Eskişehir'de ilk defa uygulanan ve beş farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaya karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor.

Proje ile 2023 üretim sezonunda elma karaleke hastalığı, sarı pas hastalığı, soğan mildiyösü enfeksiyonu, elma iç kurdu zararlısı, ceviz antraknozu hastalıkları enfeksiyonu, domates yaprak leke hastalığı, domates mildiyösü, nohut antraknozu, domates güvesi ve şeker pancarı yaprak leke hastalığına karşı uyarıda bulunuldu.

Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri ile elde edilen verilerin yanı sıra Tepebaşı Belediyesi ekiplerinin arazi gözlemleri sonucunda üreticilere hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadele önerileri sunuldu. Tepebaşı ilçesindeki üreticilere 2023 yılı süresince dokuz farklı hastalık türünde uyarı SMS'i gönderilirken, üreticiler de destekten dolayı Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, 0 (222) 211 40 00/8919 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tepebaşı Belediyesi Üreticilere Hastalık ve Zararlı Uyarıları Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement