Tekstil Sektörüne 500 Milyon Dolarlık Texbridge Dopingi - Son Dakika
Ekonomi

Tekstil Sektörüne 500 Milyon Dolarlık Texbridge Dopingi

Tekstil Sektörüne 500 Milyon Dolarlık Texbridge Dopingi

UTİB Başkanı Burkay: "Sektör olarak 4 4,5 milyar dolarlık kumaş ihracatının 500 milyon dolarını Texbridge Fuarı’nda gerçekleştiriyoruz"

02.09.2013 15:30

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektörünün en önemli fuarlarından Texbridge fuarının, ziyaretçi ve katılımcı firma sayısını her yıl artırdığını belirterek, "Sektör olarak 4-4,5 milyar dolarlık kumaş ihracatının 500 milyon dolarını Texbridge Fuarı'nda gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu yıl 9 Ekim'de başlayacak olan "Texbridge- İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı"na ilişkin basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Burkay, Texbridge'in uzun vadede dünyanın en büyük kumaş fuarı haline geleceğini söyledi.

Sektörün yılın ilk sekiz ayında 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Burkay, sektörün yılsonuna kadar 8,5 milyar dolarlık rekor bir rakama doğru ilerlediğini kaydetti.

Burkay, son 10 yılda Brezilya, Çin, Tunus gibi yeni pazarlara olan ihracatın önemli ölçüde arttığını, sektör hem pazara giriş hem de pazar çeşitlenmesi yönünde önemli başarılara imza attığını dile getirerk, " Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerinin üçüncü ülkeler ile yaptığı müzakerelere eşzamanlı iştirak etmek zorundadır. Ayrıca ABD ile AB arasında başlayacak Serbest Ticaret Anlaşmaları görüşmelerine Türkiye'nin direkt olarak iştirak etmesi de büyük önem arz ediyor. Bu konuda devletimiz ve özel sektörümüz hep beraber birlik içinde gereken girişimlerde bulunmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyaca ünlü tekstil markaları alımlarını Texbridge'den yapacak

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, konuya ilişkin, bu yıl Konfeksiyon Yan Sanayiciler Derneği'ni (KYSD) de aralarında kattıklarını belirtti.

Erem, "KYSD ile yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde 'Modaks Bölümü' ilk kez fuarda yer alacak. Bu bölüm ile Texbridge'in gücüne güç katılacak. Bu yıl Texbridge'in yabancı ziyaretçileri de önemli. Zara, Diesel, Dockers, United Colors of Benetton, Bebe, Gap, Dkny, Dolce Gabbana, Li Fung, Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü markalar alımlarını Texbridge'den yapacak. Ayrıca Ortadoğu'dan 160 hazırgiyim firması fuarı ziyaret edecek" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tekstil Sektörüne 500 Milyon Dolarlık Texbridge Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement