Tbccı Başkanı Edhem Londra'da Meclis Üyeliğine Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Tbccı Başkanı Edhem Londra'da Meclis Üyeliğine Seçildi

Tbccı Başkanı Edhem Londra\'da Meclis Üyeliğine Seçildi

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem, Avrupa’nın en önemli finans merkezi sayılan City of London Ward of Castle Baynard Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi.

26.02.2014 16:00

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem, Avrupa'nın en önemli finans merkezi sayılan City of London Ward of Castle Baynard Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi.

TBCCI tarafından yapılan açıklamaya göre, Oda Yönetim Kurulu Başkanı olan Avukat Emma Edhem bir ilke imza attı. Edhem, Londra'da, City of London Ward of Castle Baynard Belediyesi Meclis üyesi oldu. Seçim bölgesindeki oyların yüzde 80'ini alarak seçilen Emma Edhem, diğer 7 üye ve meclis başkanı ile beraber Castle Baynard Belediyesi'nde görev yapacak.

Açıklamada, Emma Edhem'in belediye meclis üyesi olarak seçilmesinin, TBCCI'ın Türkiye ile İngiltere arasındaki karşılıklı yatırımları kolaylaştırma çalışmalarını destekleyeceği ve bu çabaların özellikle City of London'da güçlenmesini sağlayacağı değerlendirmesine yer verildi.

Dünya yerel idare sistemleri arasında sadece İngiltere'de uygulanan sisteme göre, Londra hukuken bir "törensel kontluk" statüsu taşıyor. City of London, halen 36 yerel idari bölgesi olan Londra'da, yerel idari bölge olma niteliğini koruyor. City of London Belediyesi meclis üyeliği seçimleri Londra'daki değer belediyelerden farklılık gösteriyor. Londra'nın en tarihi bölgesi olan City of London, günümüzde Avrupa'nın en önemli finansal merkezi olarak da biliniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tbccı Başkanı Edhem Londra'da Meclis Üyeliğine Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement