Taşcı: Kimse Kefilliğe de Şahitliğe de Yanaşmıyor - Son Dakika
Ekonomi

Taşcı: Kimse Kefilliğe de Şahitliğe de Yanaşmıyor

Taşcı: Kimse Kefilliğe de Şahitliğe de Yanaşmıyor

Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırma sonucu kimsenin kefilliği de şahitliği de kabul etmediğine dikkat çekerek, "Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmışEbru Aydın-Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı ve Kamuoyu Araştırmaları Anket Sorumlusu Salim Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırmada vatandaşların kefilliği de şahitliği kabul etmeye yanaşmadığı sonucu ortaya çıktığını bildirdi.

24.12.2011 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırma sonucu kimsenin kefilliği de şahitliği de kabul etmediğine dikkat çekerek, "Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmışEbru Aydın-Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı ve Kamuoyu Araştırmaları Anket Sorumlusu Salim Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırmada vatandaşların kefilliği de şahitliği kabul etmeye yanaşmadığı sonucu ortaya çıktığını bildirdi. Taşçı "Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmış. Şahitlik içinse, durup dururken başıma iş mi açayım düşüncesinde" dedi.

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı ve Kamuoyu Araştırmaları Anket Sorumlusu Salim Taşcı ANKA'ya, şahitlik üzerine yaptıkları kamuoyu araştırmasını değerlendirdi. Anket için 304'ü kadın 600'ü erkek 904 kişi ile yüz yüze görüşme yapıldığını anlatan Taşcı, ankete katılan kadınların yaş grubunun 30 üstü, erkeklerin ise 35 üstü olduğunu kaydetti. Taşçı, ankete katılan kadınların 54'ünün üniversite mezunu, 10'unun yüksek okul, 110'unun lise, 96'sının ortaokul, 34'ünün ilkokul mezunu olduğunu, erkeklerin ise 110'unun üniversite, 202'sinin lise, 150'sinin ortaokul, 138'inin ilkokul mezunu olduğunu söyledi.

"İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol" veya "Babama kefil olmam" sözlerinin günümüzde yerini bulduğunu belirten Taşcı, 904 kişiden 2'si erkek, 3'ü kadın toplam 5 kişinin kefil de, şahit de olacağını söylediğini kaydetti.

Taşcı, "Kadınlardan 3 kişi çok yakınımsa kefil olurum, 1 kişi (bayan) şahit olurum diye cevaplamaktadır. Bu durumda, 904 kişiden 6 kişi, şahitliğe, kefilliğe olumlu cevap verirken, 898 kişi olumsuz görüş bildirmedi" dedi.

Salim Taşcı, ankete verilen bazı cevapları şöyle sıraladı:

"Sorunuz ürpertici. Aklımı peynir, ekmekle mi yedim? Ben deli miyim? Kendine kefen hazırla.

Başımı durup dururken neden belaya sokayım? Ne sormuş olun ne de cevaplamış olayım. Kefil olacak kadar param, şahit olacak kadar zamanım yok. Halen kefillik parası ödüyorum. Kefillikten işimi de, eşimi de kaybettim. Hangi devirde yaşıyoruz? Siz olursanız, bende olurum."

Taşcı, anketle ilgili "Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmış. Şahitlik içinse, durup dururken başıma iş mi açayım düşüncesinde" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Taşcı: Kimse Kefilliğe de Şahitliğe de Yanaşmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement