Suudi Arabistan'da 7. Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Suudi Arabistan'da 7. Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı Başladı

Suudi Arabistan\'da 7. Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı Başladı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 7. Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) konferansı başladı. Ortadoğu'nun en büyük uluslararası yatırım ve inovasyon forumu olan konferansa bu yıl 90'dan fazla ülkeden 6.000 katılımcı ve 500 konuşmacı katıldı. Konferansta yapay zeka ve genetik mühendislik gibi gelişen teknolojilerin etik çerçevelerinin oluşturulması gerektiği vurgulandı.

26.10.2023 14:03

RİYAD, 26 Ekim (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı, Salı günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başlayan 7. Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) konferansına etkinliğin medya ortağı olarak iştirak etti.

Xinhua Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Ren Weidong, konferansın açılış törenine katıldı.

"Çöldeki Davos" olarak adlandırılan FII konferansı, Ortadoğu'daki en büyük uluslararası yatırım ve inovasyon forumu olup, her yıl çok sayıda siyaset ve iş dünyası liderini kendisine çekiyor.

Açılış töreninde konuşan FII Enstitüsü CEO'su Richard Attias, özellikle dünyanın yeni bir çağın eşiğinde durduğu bu dönemde, insani değerlerin geleceğinin son derece önemli bir konu olduğunu söyledi.

Attias, yapay zeka ve genetik mühendisliği gibi gelişmekte olan teknolojilerde çalışmaların hızlandırılarak sürdürülmesi ve insan hakları ile onurunun korunması ve şeffaflığın sağlanması amacıyla teknoloji kullanımına yönelik güçlü etik çerçeveler oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Attias, üç günlük etkinliğin bu yıl 90'dan fazla ülke ve bölgeden 6.000 katılımcı ile ve farklı sektörlerden 500 yerel ve uluslararası konuşmacıyı bir araya getirdiğini belirtti.

Attias ayrıca, geçen yıla göre iki kat artışla bu yılki etkinliğe 300 Çinli delegenin katıldığını söyledi.

2017 yılında ilki düzenlenen FII konferansı, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı'nın rehberliğinde ve FII Enstitüsü'nün ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Suudi Arabistan'da 7. Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement