Süt Üreticilerinde Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Ekonomi

Süt Üreticilerinde Sözleşme Sevinci

Süt Üreticilerinde Sözleşme Sevinci

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, çiğ süt satışında sözleşme döneminin başladığını belirterek, sözleşmesiz süt satışının olmayacağını söyledi.

12.01.2016 18:18

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, çiğ süt satışında sözleşme döneminin başladığını belirterek, sözleşmesiz süt satışının olmayacağını söyledi. Tunca, sözleşme zorunluluğunun üreticileri sevindirdiğini ifade etti.

Süt Üreticileri Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle Anemon Otel'de süt çalıştayı düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, süt üreticileri, yetiştirici örgütleri ve süt sektöründeki sanayiciler çalıştaya katıldı. Çalıştayda çiğ süt alımlarında yayımlanan yönetmelikle yürürlüğe giren çiğ sütte sözleşmeli alım konusunda üreticilere ve sanayicilere bilgi verildi. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Manisa'da sütün litresinin 1 lira 5 kuruştan satıldığını, ancak 5 kuruş aşağıya indirilmeye çalışıldığını söyledi. Sözleşmeli süt satışı döneminin başladığını ve bunun üreticileri sevindirdiğini kaydeden Tunca, "Şu anda yemdeki KDV indirimi yemde ucuzlama yapmış ama önümüzdeki günlerde yapılacak zamla bu fiyatların tekrar yükseltileceği endişesi içindeyiz. Aralık ve ocak ayları içinde sanayicinin süt fiyatlarını geri çekmesi, köylünün süt üreticiliğine bakışını değiştirdi. Sanayicilere serzenişte bulunuyorum. Bugünlerde süt fiyatları 5 kuruş geri çekilecek söylemleri bizi korkutuyor" diye konuştu.

SÖZLEŞME ZORUNLU OLDU

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de çalıştayda sütün sağlık açısından faydasına ve üretimde Bakanlık tarafından verilen desteklere dikkat çekti. Yeni yayınlanan yönetmelikle sanayici ve üretici arasında yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Çebi, sanayiye verilen çiğ sütün sözleşmeli olarak alınmasının üreticiyi koruyan bir yenilik olduğunu ifade etti. Çebi, "Artık sanayiciler çiğ sütü üreticiden sözleşmeli almak zorunda. Özellikle alıcılar tarafından sözleşme yapılmasının zorunlu tutulması ve sözleşme yapmadan çiğ süt alan işletmelere cezai işlem uygulanması süt üreticilerini çok rahatlatacaktır. Yıl içinde fiyatlar değişecek mi endişesi ortadan kalkacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ulusal Süt Konseyi Sorumlusu Kerim Özyol, yeni yönetmelik hakkında sanayicileri ve üreticileri bilgilendirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Süt Üreticilerinde Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement