Şölen Çikolata, Lokum Üretimiyle Yüzde 30 Büyümeyi Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Şölen Çikolata, Lokum Üretimiyle Yüzde 30 Büyümeyi Hedefliyor

Şölen Çikolata, Lokum Üretimiyle Yüzde 30 Büyümeyi Hedefliyor

Merkezi Gaziantep'te bulunan Şölen Çikolata'nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, 2011'i yüzde 25'lik büyüme ile kapatarak 410 milyon liralık ciroya ulaştıklarını, bu yıl da Türk lokumu üretimine başlayacaklarını açıkladı.

04.01.2012 11:30

Merkezi Gaziantep'te bulunan Şölen Çikolata'nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, 2011'i yüzde 25'lik büyüme ile kapatarak 410 milyon liralık ciroya ulaştıklarını, bu yıl da Türk lokumu üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Unlu mamuller ve şekerin ardından Türk lokumu üretmek için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten İsmail Çoban, Butik Jelly Meyveli Yumuşak Şeker'i Ramazan Bayramı'nda tüketicilerin beğenisine sunduklarını, yakın zamanda da Türk lokumunu sanayileştireceklerini söyledi. Şölen Çikolata'nın Türkiye'de en fazla çikolata ihracatı yapan firma olduğunu ve şu anda yaklaşık 100 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çoban, Türk lokumuyla birlikte 2012'de yüzde 30'lük büyüme hedeflediklerini kaydetti.

'3 YILDA 225 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK'

Merkezi Gaziantep'te bulunan Şölen Çikolata olarak 2012 yılında da yenilikçi ürünlerle büyümeyi sürdüreceklerini ve daha fazla tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren İsmail Çoban şunları söyledi:

"Yenilikçi portföyümüz ve başarılı marka yönetimimiz sayesinde, daha fazla kanaldan tüketiciye ulaşan bir şirket olma yolunda kararlı yürüyüşümüz devam edecek. Ciro anlamında büyüme hedefimiz 2011'in üzerinde olacak. 2012 için beklediğimiz ciro 500 milyon lira civarında. Şölen Çikolata, kuruluşundan bu yana sürekli teknolojiye ve alt yapıya yatırım yapan, istihdamını her sene artıran bir şirket. Son üç yılda Şölen Çikolata olarak toplam 225 milyon liralık yatırım yaptık. Bizim çikolata ve çikolatalı ürünlerde büyümemiz devam edecek. Ancak eğer karşımıza iyi fırsatlar çıkarsa yeni sektörlerde var olabilir ve bunun için de yatırım yapabiliriz."

'ÇİKOLATADA BÜYÜDÜK AMA YETERLİ DEĞİL'

Türkiye'de çikolata tüketiminin belirli bir büyüme ivmesi gösterdiğini ancak Avrupa ülkelerine göre henüz istenen düzeyde olmadığını kaydeden İsmail Çoban, AB ülkelerinde yıllık çikolata tüketiminin kişi başına 12 kiloyu bulduğunu ancak Türkiye'de bu rakamın 1 kilo civarında kaldığını dile getirdi.

Çoban, "Türkiye'de, gelir düzeyinin yükselmesiyle çikolata tüketiminde artış kaydedileceğini öngörüyoruz. Kalite açısından baktığımızda ise özellikle markalı ürünlerde bu noktada herhangi bir sıkıntı yok. Merdiven altı, kontrolsüz üretimi bunun dışında tutarsak, sektör oyuncuları üst segment ve kaliteli ürünler üretiyor. Dünyada da bu şekilde biliniyoruz" diye konuştu.

'CİROMUZUN YÜZDE 60'I İHRACATTAN'

Şölen Çikolata'nın cirosunun yüzde 60'ını ihracattan sağlandığını kaydeden Çoban sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurulduğumuz 1989 yılından bu yana kesintisiz olarak her yıl ciroda ve istihdamda büyüdük. Bu büyümede önemli unsur yenilikçi ürünler. Kurulduğumuz ilk günden itibaren 'ilklerin' markası olma motivasyonu ile çalıştık. AR- GE'ye sürekli yatırım yaptık. Böylece pazara sunduğumuz farklı ürünlerle kesintisiz büyümenin yollu açıldı. Yılda ortalama 50 yeni ürünü tüketiciyle buluşturuyoruz, tüketici tercihleri ve satın alma alışkanlıkları üzerine düzenli araştırmalar yaptırıyoruz. Üretim tesislerinde yeni ürün ve hat yenileme yatırımlarının yanı sıra iş süreçlerini daha etkin hale getirebilmek için teknoloji ve bilgi sistemleri yatırımlarımız da devam ediyor. Bundan sonra ise Türk lokumunu sanayileştireceğiz."

(OA/AK/BT) - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Şölen Çikolata, Lokum Üretimiyle Yüzde 30 Büyümeyi Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement