Söke Ovası'na Dev Çevreci Tesis - Son Dakika
Ekonomi

Söke Ovası'na Dev Çevreci Tesis

Söke Ovası\'na Dev Çevreci Tesis

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, bölge ve ülke açısından son yılların en önemli çevre yatırımlarından biri olan entegre katı atık yönetim tesisi için imzalar atıldı.

13.04.2013 15:25

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, bölge ve ülke açısından son yılların en önemli çevre yatırımlarından biri olan entegre katı atık yönetim tesisi için imzalar atıldı.

Söke Belediye Başkanı CHP'li Necdet Özekmekçi ve Hexagon Katı Atık ile Kuşadası Entegre Katı Atık Yönetimi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, Kuşadası Golf Shaıa Hotels'te, entegre katı atık yönetim tesisi yapım anlaşmasını imzaladı. Hexagon Firması'nın kuracağı çevreci teknolojiyle donatılmış tesise karşılık, 29 yıl boyunca bölgenin atıklarını değere çevireceğini belirten Özekmekçi şunları söyledi:

"Tesis katı ve tıbbi atıkların düzenli ve kontrollü toplanmasını hijyenik ve sağlıklı koşullarda tesise getirilmesini, depolanmasını ve geri dönüştürülmesini sağlayacak. Tesiste çöplerden biyogaz elde edilecek. Üretilen biyogaz yakılarak elektrik ve ısı enerjisine çevrilecek. Atıkların zerresi boşa gitmeyecek. Organik kopmost üretilerek Söke Ovası'ndaki pamukçulara gübre olarak satılacak. Yılda 34 bin ton evsel ve hayvansal atığın değerlendirileceği tesis diğer yandan da önemli bir istihdam olanağı yaratacak."

Tesisin 30 ayda tamamlanacağını belirten Jan Nahum da proje kapsamında Söke ve çevresinde yaşayanlara çevre bilinci aşılanması konusunda eğitim verileceğini söyledi. - Aydın/ Söke

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Söke Ovası'na Dev Çevreci Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement