TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak'ta Toplandı - Son Dakika
Ekonomi

TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak'ta Toplandı

TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak\'ta Toplandı

TÜSIAD ve TÜRKONFED'e üye 12 kişilik bir heyet, Şırnak'ta Yatırımcı Danışma Konseyi İstişare Toplantısına katıldı.

31.01.2014 20:00  Güncelleme: 20:11

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu'na (TÜRKONFED) üye 12 kişilik heyet, Cizre'deki temaslarının ardından Şırnak'a geldi.

Mardin ve Cizre'deki ziyaretlerin ardından kente gelen iş adamları, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlen Yatırımcı Danışma Konseyi İstişare Toplantısı'nda, TÜSİAD ve TÜRKONFED tarafından hazırlanan "Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP)" hakkında Şırnaklı iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, devam eden çözüm süreciyle önlerini daha iyi gördüklerini ifade etti. Son yıllarda bölgedeki her şeyi daha net gördüklerini vurgulayan Geliş, "İlimiz 30 yıldan beri maalesef olumsuzluklarla ciddi bir üretim ve gelişme kat edemedi ama inanın son bir yıldır yeşili daha yeşil, güneşi daha berrak görüyoruz" dedi.

Çözüm süreci

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve YDK üyesi Tarkan Kadooğlu da iş adamlarının bölgeye yatırım yapması gerektiğine işaret ederek, çözüm sürecinin iktisadi ayağını oluşturacaklarını ifade etti. Kadooğlu, 30 yıldır bölgede yaşanan sıkıntıların çözüm süreciyle geride kaldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu bölgede 30 yıldan beri ülkemizi kana bulayan, bölgemizi sıkıntılar içerisinde bıraktıran, çocuklarımızın eğitimsiz, sanayimizle ilgilenemediğimiz bir 35 yılık geçmişi geride bıraktık. Son bir yıldan beri hükümetle başlatılan barış sürecinin bizlerde iş adamı olarak, sanayiciler olarak iktisadi ayağını oluşturacağız diye TÜSİAD böyle bir misyon üstlendi. İş adamlarımız Afrika'da, Rusya'da yatırım yapıyor. Somali'de yatırım yapan insanlar var. Ülkemizin bir parçası olan Güneydoğu'da niye yatırım yapmasınlar. Barış sürecinin sonlanmaya doğru gittiğine inanıyorum. Allah'ın izni ile ve sizlerin de destekleriyle bu süreci başarı ile tamamlayacağız. Bu iş olacak. Barışın olması için temeller atacağız, uğraşlar vereceğiz."

TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu ve YDK Üyesi Şükrü Ünlütürk ise iş adamlarına yönelik bölgede iki büyük seyahat gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, çözüm sürecinin kalıcı hale gelmesi için bu projeyi geliştirdiklerini kaydetti. Ünlütürk, şunları söyledi:

"Çözüm sürecinde TÜSİAD, TÜKKONFED ile birlikte yönetim kurullarının tam desteği ve isteği ile çözüm sürecine olan desteğini ve inancını ve bunun ekonomik bacağının sürecin kalıcı hale gelmesinde, ilerlemesinde ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için iki tane büyük seyahat yaptık. Tanınmış iş adamlarını bölgeye getirerek, tanıtma fırsatı bulduk. Ondan sonra çok hızlı bir şekilde iş ilişkileri ve görüşmeler başladı. Bununla yetinmeyip bu işin sürekli olarak takip edilmesi için yatırımcı danışma konseyi oluşturduk."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TÜSİAD ve TÜRKONFED Şırnak'ta Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement