Bakan Şimşek ekonomiyle ilgili sevindiren haberi duyurdu - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Şimşek ekonomiyle ilgili sevindiren haberi duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak bu yıl için cari açığın Orta Vadeli Program'da öngörülen 34,7 milyar doların oldukça altında beklediklerini belirtti. Şimşek, açıklamasında istikrarın güçlendiği mesajını da verdi.

05.04.2024 09:51  Güncelleme: 10:50

Türkiye ekonomisinde enflasyonun yanında önemli sorunlardan biri olan cari açıkla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek, cari açıkta öngörülen rakamın çok daha altında bir sonuç beklediklerini işaret etti.

"CARİ AÇIĞI OVP'DE ÖNGÖRÜLENİN OLDUKÇA ALTINDA BEKLİYORUZ"

Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın dün paylaştığı ihracat verilerini alıntılayarak "2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı." ifadelerini kullandı ve sağlanacak rezerv birikimine değindi. Şimşek paylaşımına şöyle devam etti:

"Bu yıl OVP'de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz. Cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5'in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacağız.

Büyümedeki dengelenmenin katkısıyla azalan cari açık ve döviz ihtiyacımız ile artan dış kaynak girişi makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor."

Bakan Şimşek: Bu yıl cari açık öngörümüzün çok altında olacak
Bakan Şimşek ekonomiyle ilgili sevindiren haberi duyurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Şimşek ekonomiyle ilgili sevindiren haberi duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • İbrahim Memişoğlu: Temmuz geliyor zam vermemek için enflasyon artıya geçer yakında kimse şaşırtmasın 335 28 Yanıtla
  • ferhat eser: Erken seçim göründü bu pahalılıkla daha fazla gitmez 267 75 Yanıtla
    Cengiz Altıntaş: Rüyanda yap erken seçimi. 60 154 cagatay ulum: erken seçim olunca hayat pahalılığı düşecek mi. seçim çok ucuz oluyor dimi 41 75 Erdogan Metin: Seçimin ülkeye maliyeti nedir bilmez böyle boş boş konuşursunuz.. 13 6 Özkan Özdemir: mazot 5,000 lira olsun reise yedirtmezler bize kafayı yedirtirler 0 0
  • mustafa sagdic: gene bilinmeyen kelimlerle umut dagitmis. aga ben cebine bakarim. twmmuz da zam vermemek jcjn gene atip tutmus 250 32 Yanıtla
    Erdogan Metin: O cebiniz bı dolmadı gitti.. yüz binde koysa yine dolmaz 12 22
  • Okan: Boş konuşma memet babane senin cari açığından rezervinden benim cebe yansiyan bişe varmı onu söyle gerisi trass 197 25 Yanıtla
    Ercan Karatas: Eee tabi senin cebine 3 5 kuruş verseler sesin çıkmaz çıkarcısın başka ne diyebilirim ki 89 111
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement