EBSO'DA BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ - Son Dakika
Ekonomi

EBSO'DA BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

EGE Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) 2019 ve 2020 yılında başarılı olan 72 firma ve 2 genç girişimciye 94 plaket takdim edildi.

20.12.2022 17:20  Güncelleme: 19:14

EGE Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) 2019 ve 2020 yılında başarılı olan 72 firma ve 2 genç girişimciye 94 plaket takdim edildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Küresel bir krizi, sanayicilerimiz her türlü güçlüğe rağmen fırsata çevirdi. Zira, bunu geçen haftalarda açıklanan 2021 İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verileri de teyit etmektedir. Ülke ortalamasının üstünde büyüyen İzmir'in bu başarısındaki ana etken imalat sanayindeki büyümesidir dedi.

EBSO 2019 ve 2020 yılı başarılı sanayi kuruluşları ödül töreni İZQ İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, pandemi nedeniyle gecikmeli olarak düzenledikleri ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada son dönemde üretmenin öneminin daha çok öne çıktığını vurgulayarak reel sektörün herkesin evlere kapandığı, ne yapacağını bilemediği bir süreçte takdire şayan bir performans gösterdiğini ifade etti. Artan ihracat rakamları, büyüme oranı, ülkeye giren döviz ve artan siparişlerin bunu gösterdiğini dile getiren Yorgancılar, Küresel bir krizi, sanayicilerimiz her türlü güçlüğe rağmen fırsata çevirdi. Zira, bunu geçen haftalarda açıklanan 2021 İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verileri de teyit etmektedir. Ülke ortalamasının üstünde büyüyen İzmir'in bu başarısındaki ana etken imalat sanayindeki büyümesidir. 2020 yılında İzmir'in sektörel dağılımında imalat sanayinin payı yüzde 20 iken bu oran 2021 yılında yüzde 22'ye yükselmiştir. Bu sizlerin başarısıdır dedi.

'AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ'

2022'de ise risklerin arttığını savunan Yorgancılar gerek küresel, gerekse Türkiye'ye dair büyüme tahminlerinin aşağı yönlü olduğunu kaydetti. Çok yüksek maliyetlere karşılık kazancın enflasyonun çok altında kaldığını anlatan Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak gerek küresel gerekse içerideki gündemi yakından izliyor ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) gibi enflasyon muhasebesi ve asgari ücret gibi güncel konularda görüşlerimizi ilgili platformlarda aktarmaya, sektörel konularınıza çözümler aramaya devam ediyoruz. Üretiyoruz ancak, ticareti kiminle yapacağız. Çünkü, ticaret savaşları ile birlikte kutuplaşma ve korumacılık arttı. Dünya adeta 3 blok halinde. ABD, Avrupa ve Uzakdoğu kendi kurduğu bölgesel anlaşmalarla ticaretini artırmayı hedeflemektedir. Biz hepsinin dışındayız. Ticaretimiz Avrupa Birliği (AB) ağırlıklı. O nedenle, AB ile ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Ancak, üye olamadığımız gibi güncellenemeyen Gümrük Birliği ile dezavantajımız artarak devam ediyor. Bugünün konuları ile mücadele ederken, bu başlıklarda geliştireceğimiz stratejiler de, bizleri geleceğe hazırlayacaktır. Bu ülkenin geleceği açık. Aldığımız emaneti bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz açıklamalarında bulundu. Yorgancılar, büyük firma ve KOBİ bazında; üretim, yatırım, meslek komitelerinde ortak birinciler, 50 yıllık ve genç girişimciler kategorilerinde toplam 94 plaket takdiminde bulunarak firma temsilcilerini tebrik etti.

'HEDEF SANAYİ KAPASİTESİ VE NİTELİĞİNİ ARTTIRMAK'

Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu ise küresel ekonomide her geçen gün artan risk ve belirsizliklere kendi iç dinamiklerimizdeki konular da eklendiğinde, üretimin ülke açısından çok daha kritik bir strateji durumunda bulunduğunu kaydetti. EBSO üyelerinin dikkat çekici performans göstermelerinin gerçekten kayda değer bir başarı olduğunu vurgulayan Gökçüoğlu, şöyle devam etti Bu başarılar şüphesiz ki, sanayi kapasitemizi ve niteliğini artırmayı hedeflediğimiz önümüzdeki dönemde de umudumuz olacaktır. O nedenle, ödül alan tüm sanayicilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bizler bugün belli sayıdaki başarılı olan sanayicilerimizi ödüllendirme imkanına sahibiz. Ancak, biliyoruz ki yatırım yaparak, ürettiği ürünle, sağladığı istihdamla, kazandırdığı dövizle, ödediği vergiyle kim ki ülkeye katkı koyuyor, elini taşın altına sokuyorsa her biri alkışı hak ediyor. Törende konuşmaların ardından 5 kriterde, 72 firmaya ve 2 genç girişimciye 94 plaket takdim edildi.(DHA)

EBSO\'DA BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi EBSO'DA BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement