Sanayici Kendi Enerjisini Üretiyor - Son Dakika
Ekonomi

Sanayici Kendi Enerjisini Üretiyor

Sanayici Kendi Enerjisini Üretiyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DOSABSİAD) 25.kuruluş yıl dönümü, coşkulu bir törenle kutlandı.

17.08.2012 10:13

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DOSABSİAD) 25. kuruluş yıl dönümü, coşkulu bir törenle kutlandı. DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, sıcak su, buhar ve kısmen elektrik ihtiyacının karşılanacağı santral yatırımında son aşamaya geldiklerini belirterek, "İlk kuruluş aşamasında 5 yıl için sıcak su, buhar ve elektriği minimum yüzde 15-20 daha ucuza vereceğiz. 5 yıldan sonra bu indirim oranını yüzde 40'a çıkarmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Türkiye'de 1987 yılında kurulan DOSABSİAD 25. yılını Bursa protokolü ve sanayicilerin katılımıyla kutladı. Altınceylan'daki iftar programının ardından konuşan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, DOSAB'ta yaklaşık 37 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, yıllık 3,5 milyar dolar ihracatın yapıldığını ifade ederek, "Sadece 8-10 fabrika ile başladığımız çamurlu yollardan, baraka bölge yönetim binamızdan bugün buralara geldik. Şu anda 495 hektar alandayız. Bugün DOSAB'ın yıllık ihracatı Denizli ilimizin toplam ihracatına eş değerdir. Cumhuriyet'imizin kuruluş yıl dönümünde ise DOSAB, 10 milyar dolar ihracatı hedefliyor. Bursa'nın ihracatının yüzde 30'u DOSAB'ta yapıldığını söylersek bu başarı öyküsü bütün sanayicilerimize aittir" diye konuştu.

"SANTRAL KURACAĞIZ, SANAYİCİYE UCUZ ENERJİ VERECEĞİZ"

DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise, sıcak su, buhar ve kısmen elektrik ihtiyacı karşılanacağı için santral yatırımında artık son aşamaya geldiklerini belirterek, "Bir yıl süren çalışmamızın ardından, tesisimizin kurulma noktasında olduğunu belirtmek istiyorum. Bursa Organize Sanayi Bölgeleri ile ortak kurduğumuz BOSBİR Enerji dışında DOSAB olarak yürüttüğümüz bu yatırımımızla ilgili ayrıntıları sanayicilerimizle bayram sonrası paylaşıp hep birlikte en kısa sürede santralimizi işletmeye almak için var gücümüzle çalışacağız. İlk kuruluş aşamasında 5 yıl için sıcak su, buhar ve elektriği minimum yüzde 15-20 daha ucuza vereceğiz. 5 yıldan sonra bu indirim oranını yüzde 40'a çıkarmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

"ÇÜRÜK RAPORU VERİLEN CAMİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK"

Depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu ifade eden Kahraman, "Bu gerçekle yaşamak, buna uygun hareket etmek zorundayız. Bu doğrultuda, bizler de eski idari binamız ve DOSAB camimizle ilgili yaptırdığımız deprem analizlerinde maalesef olumlu sonuçlar alamadık. Aynı durum devlet hastanesi polikliniğimizde de var. Bu sebeple yeni projeler hazırladık. Bölgemiz Demirtaş çıkışında Osmangazi Belediyemizin kamulaştıracağı ile kazandıracağı arazi üzerine DOSAB olarak bir semt polikliniği yapacağız. Binanın inşaatını biz yapıp teslim edeceğiz. Mevcut poliklinik yerine de hazineden rayiç bedeli karşılığında alıp, bu adada plan çalışması yaparak proje üreteceğiz. Herkes tarafından kabul göreceğine inandığımız bir yarışma sonunda, yeni camimizi yine işadamlarımızın katkılarıyla kısa sürede yaparız. Bundan hiç şüphem yok" diye konuştu.

DOSAB'TAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

DOSAB olarak her yıl 250 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını ifade eden Kahraman, yeni bir fen lisesi yapacaklarını da söyledi. Kahraman, "Bu yıl eğitimde öneli bir projemizin daha temelini atıyoruz. Bursa'nın merkezindeki 2. fen lisesini DOSAB olarak şehrimize kazandırıyoruz. Bildiğiniz gibi Bursa Valiliği ile bu konuda bir protokol yapmıştık. Bu doğrultuda Özlüce'de 16 derslikli, 384 öğrenci kapasiteli, 280 kişilik kız erkek öğrenci yurdu ve spor salonu ile DOSAB Fen Lisesi'nin temelini atacağız. Kısa sürede bu inşaatı bitirip kullanma hakkını Milli Eğitim Bakanlığımıza vereceğiz" şeklinde konuştu.

Programa katılan Vali Şahabettin Harput ise, "Güçlünün hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kuralı üçlünün koyup herkesin ona duyduğu bir dünya. Haklı olmak yetmiyor, güçlü olmak gerekiyor. Gücün kaynağı sizlersiniz. Bugün Türkiye, kişi başına 10 bin dolar milli gelire sahip. Bu milli gelirle dünyanın dört bir tarafında gerçekten çok daha etkili bir söz konumunda bulunuyorsak, bunun gerisinde sanayicilerimiz vardır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, DOSAB ve DOSABSİAD'ta başkanlık yapanlara, bölgede 25 yıldan bu yana faaliyet gösteren firmalara ve bölgenin en büyük 25 firmasının temsilcilerine ödülleri verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sanayici Kendi Enerjisini Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement