Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika
Ekonomi

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov\'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kınadılar.

19.12.2016 22:32

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kınadılar.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği silahlı saldırı, DEİK ve İTO'dan yapılan yazılı açıklama ile kınandı.

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan açıklamasında, Andrey Karlov'u çok iyi tanıdığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İki ülke hakları arasındaki dostluk ilişkilerine inanan ve bu yönde muazzam katkılar sağlamış Rusya Federasyonu Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov'a Ankara'da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum. Bu hain saldırının arkasındaki kişilerin, terör örgütlerinin ve karanlık odakların bir an önce tespit edilmesini ve gerekli yasal işlemlerin süratle yapılmasını temenni ediyorum.

DEİK/Türkiye-Rusya İş Konseyi olarak, başta Sayın Büyükelçinin ailesi ve yakınları olmak üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ve tüm Rus Halkına en derin taziyelerimi iletiyorum".

Saldırının zamanlamasına dikkati çeken Özilhan, "Rusya Federasyonu ile olan ilişkilerimizin düzelme ve derinleşme sürecinde gerçekleştirilen bu hain saldırı, zamanlamasıyla oldukça manidar. Ancak bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Türkiye ve Rusya'nın içerisine çekilmek istendiği senaryonun farkındayız. Fakat her iki ülke, bu senaryoya düşmeyecek kadar akıllı ve sağ duyuludur". ifadelerini kullandı.

-"Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yoluna girdiği bir dönemde meydana gelen bu saldırı düşündürücü"

İTO Başkanı Çağlar da açıklamasında saldırıyı kınayarak, Rus halkının üzüntüsünü paylaştığını belirtti. Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yoluna girdiği bir dönemde meydana gelen bu saldırının son derece düşündürücü olduğu yorumunda bulunan Çağlar, şunları kaydetti:

"Rusya ve Türkiye dostluklarını pekiştirmek için her düzeyde girişimde bulunan iki komşu ülkedir. Devlet başkanları seviyesinde, bakanlar seviyesinde, iş dünyası seviyesinde her alanda yeni işbirlikleri arayışına girilmiştir. Bu menfur saldırının kimlerin amacına hizmet ettiği Rus dostlarımız tarafından çok iyi bilinecektir.

Hatırlanacağı gibi Rus uçağının düşürülmesi olayı yaklaşık bir yıl sonra aydınlatılmıştı. Şimdi en doğrusu bu terör saldırısının da aydınlatılmasını beklemek olacak. Son dönemde ivme kazanan Türk-Rus ilişkilerinin bundan etkilenmeyeceğine inanıyorum. Türk iş dünyası olarak Rus halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement