Roubini: Gelişen Ülkelerde İşler Kötüye Gidebilir - Son Dakika
Ekonomi

Roubini: Gelişen Ülkelerde İşler Kötüye Gidebilir

Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, gelişen piyasalarda işlerin biraz daha kötüye gidebileceğini söyledi.

30.01.2014 10:54  Güncelleme: 10:55

Kriz Kahini Nouriel Roubini'den gelişen piyasalarda yaşanan dalgalanmayla ilgili açıklama geldi. ABD'de düzenlenen bir konferansta konuşan Roubini, "Kırılgan gelişen piyasalar işler yoluna girmeden önce biraz daha kötüleşebilir" dedi.

"AVRUPA BORSALARI YÜZDE 15 DEĞERLENECEK"

Roubini, Avrupa borsalarının ABD'den daha iyi performans sergileyeceğine ve bu yıl yüzde 15 değerlenebileceğini söyledi. Kriz Kahini, borsa performansı olarak Japonya'nın 2014'ü yüzde 20'ye yakın yükselişle kapatabileceğini belirtti.

MERKEZ'İN KARARI GENİŞ YANKI BULDU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulundan (PPK) çıkan güçlü faiz artırım kararı yurt dışında da geniş yankı buldu. Dün gece saat 00.00'da açıklanan faiz kararı, dünyanın en büyük haber ajansları ve gazetelerinin internet sitelerinde anlık olarak duyuruldu. TCMB kararının sadece Türkiye ekonomisi için değil gelişmekte olan ülke ekonomileri için de önem arz ettiği belirtilirken, karar "agresif" olarak nitelendirildi.

FED'İN KARARININ YANSIMALARI

Dün akşam FED'in 10 milyar dolarlık tahvil alım azaltımı kararının ardından gelişmekte olan ülkelerde bugün sert fiyat hareketleri yaşanıyor. Gelişmekte olan ülkelerde saat 10'da başlayan dalgalanmanın etkisiyle dolar yeniden yükselmeye başladı. Saat 10'da 2.2690 TL'den seyreden dolar sadece 20 dakikada 2.30 TL'nin üzerine çıktı.

Roubini: Gelişen Ülkelerde İşler Kötüye Gidebilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Roubini: Gelişen Ülkelerde İşler Kötüye Gidebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KAHİN MİŞ?: TÜRKİYE İÇİN KAHİN OLMAYA GEREK YOK. 21 3 Yanıtla

Advertisement