"Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği" Kuruldu - Son Dakika
Ekonomi

"Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği" Kuruldu

"Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği" Kuruldu

Eskişehir'de raylı sistemler sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, ESO ve TÜLOMSAŞ öncülüğünde bir araya gelerek "Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneğini" kurdu.

22.06.2011 22:05

Eskişehir'de raylı sistemler sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş'nin (TÜLOMSAŞ) öncülüğünde bir araya gelerek Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneğini kurdu.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, derneğin tanıtımı için ESO'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hızlı trenin taşımacılık sektöründe kullanılması ve raylı sistemlerin ülke genelinde yaygınlaşmasıyla demiryollarıyla ilgili yeni vizyon tanımlaması yapıldığını kaydetti.

Seramik ve havacılık sektörlerinde kümelenme çalışmasını tamamlayan Eskişehir'in raylı sistemler sektöründe de kümelenme çalışmalarını tamamlandığını ifade eden Özaydemir, şöyle konuştu:

"Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği adı altında küme kuruldu. Raylı sistemler üretimi gelişirse Türkiye sanayisi çok farklı yerlerde olacak. Raylı sistem araç üreten ya da geliştirebilen ülkeler gelişmişlik sıralamasında üstlerde yer alıyor. Eskişehir'in raylı sistemler konusunda Türkiye'nin merkezi olabilmesi amacıyla TÜLOMSAŞ ve ESO'nun girişimleriyle başlatılan Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi kurulum çalışmaları, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Mükemmeliyet Merkezi açılmasına dönüşerek sürdürülmektedir. Bunun yanı sıra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından raylı sistemler mühendisliği konusunda çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok firma, raylı sistemler konusunda hem sertifikasyon alımı hem de uluslararası standartlara uygun üretim konusunda son derece başarılı çalışmalar yapmaktadır. Kurduğumuz Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği, Eskişehir ve Türkiye sanayisinin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir adımdır. "

"Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği"nin kurucu yönetim kurulunda TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, Ramazan Yanar, Kenan Işık, Özgür Sürücü, Muhittin Ak, Prof. Dr. Doğan Gökhan Ece, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Erkaya, Ali İhsan Karamanlı ve Zafer Türker yer alıyor.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement