Ramazan Ayı'nda Rezervasyonlar Yüzde 20 Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Ramazan Ayı'nda Rezervasyonlar Yüzde 20 Arttı

Ramazan Ayı\'nda Rezervasyonlar Yüzde 20 Arttı

Ramazan ayı dönemi için yapılan rezervasyonlarda, bu yıl geçen seneye göre yüzde 20 oranında bir artış sağlandı.

17.07.2012 01:47  Güncelleme: 01:44

Yurtiçinde ve yurtdışında, 190 ülke ve 250 bin otelde, özel ödeme seçenekleriyle rezervasyon imkanı sunan Tatil.com'da, Ramazan öncesi yoğunluk dikkat çekiyor. Ramazan dönemine yönelik yapılan rezervasyonlarda, Temmuz itibarı ile yüzde 20 artış yakalandı. Veriler değerlendirildiğinde Ramazan periyodu bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha verimli geçecek.

Fiyat ve kampanyalar sezon başında belirlendi

Tatil.com, 200'ün üzerinde tesiste 18 Temmuz – 18 Ağustos tarihleri arasında ekstra indirimler, ücretsiz çocuk uygulamaları, çok kal az öde gibi kampanyalar ile özel fiyatlar sunuyor. Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin "Oteller Ramazan dönemi için fiyatlandırmayı sezon başından yaptılar. Geçtiğimiz yıllarda bu periyoda ait fiyatlar son dakikada yapılmıştı" dedi.

"Bayram öncesinde tesisler dolacak"

Ramazanın tatil ayına denk gelmesi yıllık izni belli, çalışan kesim için tatili cazip hale getiriyor. Ramazan Bayramı ve sonrası dönem için taleplerin artması ile bayram gelmeden tesislerde yoğunluk yaşanması bekleniyor. Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin özellikle bayram sonrası dönemde tesislerin, Ağustos ortası itibarı ile dolacağını tahmin ettiklerini belirtiyor.

Ramazan döneminde Rusya ve Avrupa'dan gelenlerin sayısındaki artış ile iç pazara ek kontenjan bulunmasını zorlaştıracağını söyleyen Şahin, "Yurtdışı programlarımıza bayramda yoğun talep var; özellikle uzun, konaklamalı turlar tercih ediliyor. Gemi turları, Amerika turları, Klasik İtalya ve Orta Avrupa turları en revaçta olan programlarımız arasında yer alıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Ramazan Ayı'nda Rezervasyonlar Yüzde 20 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement