Promotürk Başkanı Özdem: Yasağın Kalkması İçin Kaç Kişinin Ölmesi Lazım - Son Dakika
Ekonomi

Promotürk Başkanı Özdem: Yasağın Kalkması İçin Kaç Kişinin Ölmesi Lazım

Promotürk Başkanı Özdem: Yasağın Kalkması İçin Kaç Kişinin Ölmesi Lazım

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Esad Ahmet Özdem, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu'nun (EPDK) benzin istasyonlarında promosyona 2 yıl önce getirdiği yasağın, promosyon imalatçılarını perişan ettiğini...

07.12.2013 12:34

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Esad Ahmet Özdem, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu'nun (EPDK) benzin istasyonlarında promosyona 2 yıl önce getirdiği yasağın, promosyon imalatçılarını perişan ettiğini vurguladı. Yasak yüzünden daha önce canına kıyan arkadaşları olduğunu hatırlatan Özdem, EPDK'ya ve hükümete, "Yeter artık, kaldırın şu yasağı, daha kaç kişinin canına kıyması lazım" diye seslendi.

Promotürk Başkanı Esad Ahmet Özdem yaptığı yazılı açıklamada EPDK'nın akaryakıt sektöründe promosyona getirdiği yasağı bir türlü kaldırmadığına dikkat çekti. Yasak yüzünden kepenk kapatmak zorunda kalan üreticilerin artık evlerine ekmek götüremez hale geldiğini ileri süren Özdem, yasak yüzünden daha önce canına kıyan arkadaşları Hasan Beter'i hatırlatarak EPDK'ya ve hükümete, "Yeter artık, kaldırın şu yasağı, daha kaç kişinin canına kıyması lazım" diye seslendi.

-"SONUÇ KOSKOCA BİR SIFIR"-

Promotürk Başkanı Özdem, akaryakıt sektöründeki promosyon yasağının kaldırılması için başta EPDK olmak üzere çalmadık kapı bırakmadıklarını vurguladı. "Yakında intiharlar gelir" uyarılarına rağmen sadece akaryakıt sektöründe uygulanan yasakla ilgili bir düzenleme yapılmadığını ifade eden Özdem, yasağın sürmesinin yeni dramlara yol açabileceğine dikkat çekti.

"Canımız yanıyor. Üç ayda bir üretici firmalarımızdan biri kapanıyor dedik, kulak asan olmadı. Birilerinin çocukları bir yerlerde mağdur olduklarında nasıl davranılıyorsa bizim mağduriyetimiz de öyle giderilsin' dedik anlatamadık" diyen Özdem, sorunun çözülmesini, yasağın kaldırılmasını istedi. Konuyu Enerji Bakanı Taner Yıldız ile de görüştüklerini belirten Özdem, şunları kaydetti:

"Bakan'ın talimatına rağmen EPDK Başkanı Hasan Köktaş'tan randevu alamadık. Sonunda bir şekilde makama kabul edildik ve derdimizi anlattık. Sektörümüzün yasaklar nedeniyle çok zorda olduğunu anlattık ama sadece bizi dinledi. Çıkarken de bize nasihatta bulundu. "Çok fazla sızlanmadan işimizi yapmamızı' tavsiye etti bize... Hatta toplumsal olayla nedeniyle mağdur olan esnaf için gösterdiği kişisel çabalarından bahsetti. Bizim de takdirimizi kazandı bu gayreti. Ümitlendik. Ancak sonuç koskoca bir sıfır. Şimdi soruyorum, "Kardeşimiz, meslektaşımız Hasan Beter nerede ve neden artık yaşamıyor'. Bunu herkes kendi vicdanında sorgulamalı. Bu yasağın kalkması için daha kaç Hasan Beter feda etmeliyiz."

-SESİMİZE KULAK VERİN-

Özdem, sektördeki birçok imalathanenin kapısına kilit vurduğunu, hatta evinin kirasını, çocuklarının okul servis ücretlerini denkleştiremeyenler bulunduğunu belirterek, EPDK'dan bu adaletsiz yasağı biran önce kaldırmasını istedi. Özdem sözlerini şöyle tamamladı:

"Her konuyu Başbakan'a götürme gereği neden oluşuyor acaba. Makamlarında oturan herkes işini hakkıyla yapsın. Yazık günah. Hasan Köktaş ve EPDK yönetim kurulu üyelerine, diğer yetkililere, milletin adına hizmeti yöneten herkese yalvarıyorum. Yeter artık. Bu sektörün sesine kulak verin ve ciddiye alın."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Promotürk Başkanı Özdem: Yasağın Kalkması İçin Kaç Kişinin Ölmesi Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement