Piyasa Değerlendirmesi - Son Dakika
Ekonomi

Piyasa Değerlendirmesi

Piyasa Değerlendirmesi

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, piyasalarda bugün, AB Liderler Zirvesine ilişkin "dağ fare doğuracak" beklentisinin fiyatlandığını belirtti.

23.05.2012 18:38

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, piyasalarda bugün, AB Liderler Zirvesine ilişkin "dağ fare doğuracak" beklentisinin fiyatlandığını belirtti.

İMKB 100 Endeksi Brüksel'deki Avrupa Birliği Liderler Zirvesine yönelik beklentilere rağmen, gün içinde en düşük 55.598,93'e kadar geriledi ve buradan gelen sınırlı tepki alımlarıyla günü yüzde 2,36'lık düşüşle 55.734,34'den kapattı.

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, İMKB ve piyasaların genelinde görülen olumsuz seyri AA Muhabirine yorumladı.

"Piyasalar AB Liderler Zirvesi'ne odaklanırken, bugün için 'dağ fare doğuracak' beklentisi fiyatlandı" diyen Doğan, Avrupa endekslerinde yaklaşık yüzde 2,5 oranında düşüşler yaşanırken, İMKB 100 Endeksinin de günü 1.345,13 puan ve yüzde 2,36'lık düşüşle tamamladığını hatırlattı.

Bu gece piyasaların zirve sonrası yapılacak açıklamalara odaklanacağını söyleyen Doğan, buradan Yunanistan konusunda bir adım atılmaması ve mali kurumlar için bir destek çıkmaması durumunda, önemli destek noktalarının altına inen borsalarda yeni düşüşlerin yaşanabileceğini ifade etti.

Piyasaların bugün için "en olumsuzu fiyatladığını" ifade eden Doğan, piyasalarda gelebilecek ufak çaplı olumlu açıklamaların dahi bir tepki yaşanmasına neden olabileceğini belirtti.

"Borsalar açısından en önemli göstergelerden biri Avro/dolar paritesi olacak" diyen Doğan, Yunanistan'ın Avro'dan çıkacağını fiyatlayan paritenin, akşam saatlerinde 1,26'nın da altına düşerek, 2010 Ağustos ayından sonraki en düşük seviyelerine gerilediğini anımsattı. Doğan, bu hareketin de dolar/TL'de 1,85 seviyesindeki kritik direncin aşılmasına neden olduğunu belirtti.

Son olarak bugün ve yarın piyasaların AB zirvesinden çıkacak haberlere göre şekillenmeye devam edeceğini dile getiren Doğan, piyasadaki beklentiler karşılanmadığı taktirde 6 Haziran'daki Avrupa Merkez Bankası toplantısına kadar piyasaları zor günlerin beklediğini ifade etti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Piyasa Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement