'Piri Reis Geri Dönüyor'a Yalanlama - Son Dakika
Ekonomi

'Piri Reis Geri Dönüyor'a Yalanlama

\'Piri Reis Geri Dönüyor\'a Yalanlama

Bakan Yıldız, Koca Piri Reis Gemisi'nin, bugün itibariyle geri döneceği haberlerini yalanladı.

03.10.2011 15:55  Güncelleme: 16:27

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları yapmak üzere Doğu Akdeniz'de bulunan Koca Piri Reis Gemisi'nin, bugün itibariyle geri döneceği haberlerinin doğru olmadığını, kendisine verilen bir başka koordinatı değerlendirmek üzere görevine devam ettiğini bildirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Yaşar, petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları yapmak üzere Doğu Akdeniz'de bulunan K.Piri Reis gemisinin, bin kilometrelik alandaki çalışmalarını bugün saat 12.30 itibariyle tamamladığını ve cihazları topladığını söyledi. Ardından Magosa'ya doğru yola çıktığını ifade eden Yaşar, "TPAO, bugün yeni araştırma koordinatları verdi. Yeni görev yeri yine 'G' bölgesinde fakat bu defa 2 bin 4 kilometrelik bir hat. Bütün G bölgesini, önümüzdeki haftadan itibaren araştıracağız." dedi.

Prof. Dr. Yaşar, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, gemisinin "G noktası" olarak adlandırılan Kıbrıs adasının güneyindeki bölgede sismik veri toplama çalışmalarını sürdürdüğü esnada herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. TPAO'nun koordinatlarını verdiği bin kilometrelik alandaki çalışmaların tamamlanmasının ardından 2 bin 4 kilometrelik yeni alanın da taranacağını kaydeden Yaşar, önümüzdeki pazartesi veya salı günü bölgede çalışmalara yeniden başlanacağını dile getirdi.

Doğan Yaşar, "Bizim Kıbrıs'ta daha önceden balıkçılarla ve balıkçı limanlarıyla ilgili bir çalışmamız vardı. Onu da daha sonra tamamlayacağımızı umuyoruz. Şunu ifade edebilirim ki bu G bölgesi seferimiz, en sorunsuz seyreden seferlerimizden biri oldu." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Piri Reis Geri Dönüyor'a Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement