Pirelli, Ferrari'nin 60. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika
Ekonomi

Pirelli, Ferrari'nin 60. Yıldönümünü Kutluyor

Pirelli, Ferrari\'nin 60. Yıldönümünü Kutluyor

Pirelli, Şahlanan At'ın Doğum Gününde, Maranello'daki Kutlamalarda Yer Alarak En Güzel Yarış Ferrari'sini Ödüllendirdi.

05.07.2007 17:52

Pirelli, Şahlanan At'ın doğum gününde, Maranello'daki kutlamalarda yer alarak en güzel yarış Ferrari'sini ödüllendirdi.

Pireli yapılan açıklamaya göre, motor sporlarındaki 100. yaşını 2007 yılında kutlayan Pirelli, şimdi de Ferrari'nin 60. doğum günü için Maranello'da gerçekleşen kutlamalara katıldı. Milanlı lastik üreticisi Şahlanan At'ı, 1930'larda teknolojik bir evlilikle kendine bağladı ve Ferrari'nin kutlamalarına çeşitli girişimlerle katıldı. 24 Haziran Pazar günü Fiorano yolunda resmi geçit yapan otomobiller arasından seçilen "En güzel Ferrari"ye ödül verildi.

Pirelli iki gösterisiyle Ferrari kutlamalarında da yer aldı. İlk gösteri, rosse ile başlayıp günlük kullanıma uygun yeni PZero ve 599 GTB Fiorano ile bugüne kadar gelen, Milan Maranello arasındaki tarihi ilişkiyi anlatıyor. İkinci gösterinin daha tarihi bir yapısı oldu ve sadece motorsporları dünyasına ayrılmış olan Galleria Ferrari'de gerçekleşti.

Pirelli şirketinin tarihi uzun süredir Ferrari'ninki ile birbirine dolanmış durumda. İki prestijli İtalyan firması son 60 yıldır barış ve sinerji içinde çalışıyor ve Milanlı şirket, Enzo Ferrari takımının Nuvolari ve Varzi gibi sürücüler için Alfa Romeo'ları yarıştırdığı 1930'larda Scuderia Ferrari'ye tedarikçilik ediyordu.

1947 Roma GP'deki Franco Cortese zaferiyle Şahlanan At'ın yarış defterini açan 125S'lerden, Froilan Gonzalez'in Ferrari'ye ilk F1 zaferini getirdiği (Silverstone'51) 375'e, 1952 ve '53 F1 Dünya Şampiyonu unvanlarını 500 F2'den 1954'te Le Mans'i kazanan 375 Plus of Trintignant ve Gonzales'e kadar Pirelli'nin lastiklerini verdiği sayısız yarış modelleri oldu ve bu iki şirket hemen her dönemde işbirliği içinde çalıştılar. Bu gelenek, FIA-GT Şampiyonası'nın zorlu yarışlarında bile Ferrari'nin başarıya

ulaşması sayesinde hâlâ canlı ve hayattadır. Söz konusu şampiyonada Ferrari F430 GT'ler 2006 Sürücü ve Takımlar şampiyonluğunu kazanmıştır. Ayrıca, son ayağı Valencia 1000 km olan Le Mans Serisi de, PZero yarış lastiklerinin kullanıldığı F430 GT ile kazanıldı.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Pirelli, Ferrari'nin 60. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement