Thy: Hatay Çıkışlı Tahliye Uçuşlarında da Rezervasyon Uygulaması Olacaktır - Son Dakika
Ekonomi

Thy: Hatay Çıkışlı Tahliye Uçuşlarında da Rezervasyon Uygulaması Olacaktır

Thy: Hatay Çıkışlı Tahliye Uçuşlarında da Rezervasyon Uygulaması Olacaktır

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus’un Hatay Havalimanı’na uçuşları yeniden başladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bugün itibariyle yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması olacağını belirterek, “Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir” açıklaması yaptı.

13.02.2023 09:17  Güncelleme: 10:49

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un Hatay Havalimanı'na uçuşları yeniden başladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bugün itibariyle yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması olacağını belirterek, "Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir" açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay Havalimanı'nın 3 kilometrelik pistinin 45 ayrı noktasında yarıklar oluşmuş ve havalimanı kullanılamaz hale gelmişti. Tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribatın giderilmesinin ardından dün geceden itibaren havalimanına uçakların iniş ve kalkışına izin verilmeye başlanmıştı.

Bu gelişmenin ardından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından "Hatay Havalimanı'ndan uçuşlarımız tekrar başlamıştır" paylaşımı yaparken, uyarılarda bulundu:

"TAHLİYE UÇUŞLARINDA REZERVASYON UYGULAMASI OLACAK: Hatay Havalimanı'ndan uçuşlarımız tekrar başlamıştır. Bugünden (13 Şubat'tan) itibaren yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması olacaktır.

UÇAKTA BOŞ YER KALIRSA REZERVASYONSUZ YOLCULAR DA KABUL EDİLECEK: 13-19 Şubat arasında yapılacak uçuşlarımız için güncel mobil uygulamamız veya web sitemiz üzerinden ücretsiz rezervasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir.

UYGULAMANIZI GÜNCELLEYİN: İşlemlerinizde bir hata ile karşılaşmamak için mobil uygulamanızın 12 Şubat 2023 tarihinden sonra güncellenmiş olduğundan emin olmanızı rica ederiz."

PEFASUS: BİLETLER ÜCRETSİZ AMA ÖNCEDEN BİLETLEME YAPILMALI

Pegasus'tan yapılan yazılı açıklamada da Hatay Havalimanı'ndan uçuşların dün itibariyle başladığı belirtilerek, "Misafirlerimiz, güncel tahliye seferlerimizin duyurularını internet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda bulabilirler. Misafirlerimizin Hatay'dan yapılacak tahliye uçuşlarına önceden biletleme yapması gerekmektedir. Ücretsiz uçuşlara biletlemeler, internet sitemizden ya da mobil uygulamamızdan yapılabilir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Thy: Hatay Çıkışlı Tahliye Uçuşlarında da Rezervasyon Uygulaması Olacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement