Paris Hilton Ankara'da Açacağı Mağazası ile Türkiye Pazarına Giriyor - Son Dakika
Ekonomi

Paris Hilton Ankara'da Açacağı Mağazası ile Türkiye Pazarına Giriyor

Paris Hilton Ankara\'da Açacağı Mağazası ile Türkiye Pazarına Giriyor

İnşaatı Devam Eden Kentpark Alışveriş Merkezi'nde Paris Hilton'un Türkiye'deki İlk Mağazası da Yeralıyor. Ankara'da Bir Benzeri Daha Olmayan A Marka Karması ve Benzersiz Mimarisiyle Kentpark Avm, Ankara'nın Yeni Cazibe Merkezi Olmaya Aday.

11.06.2009 01:44

İnşaatı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezi’nde Paris Hilton’un Türkiye’deki ilk mağazası da yeralıyor. Ankara’da bir benzeri daha olmayan A marka karması ve benzersiz mimarisiyle Kentpark AVM, Ankara’nın yeni cazibe merkezi olmaya aday.

ESKİŞEHİR yolu üzerinde yapımı devam eden Kentpark Alışveriş Merkezi’nin Genel Müdürü Mehmet Akalın, Paris Hilton’un Türkiye’deki ilk mağazasını burada açacağını belirtti. Enis Öncüoğlu’nun mimarisini üstlendiği merkezde Pekin Olimpiyatları’nda kullanılan ilk "irregular" mimari sistemi uygulandı.

KentPark AVM’nin tanıtım toplantısı Sheraton Otel’de yapıldı. Toplantıda konuşan Akalın, Ankara’nın ilk ve tek "A konseptli alışveriş merkezi" olan Kentpark’ta dünyanın en büyük markalarının bir araya getirileceğini söyledi.

Eylül ayında açılması planlanan alışveriş merkezinde 230 mağazanın bulunacağını ifade eden Akalın, mağazaların ise yaklaşık yüzde 70’inin şimdiden kiralandığını belirtti.

Ankara’nın 4,5 milyon nüfusuyla büyük bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Akalın, "Başkent’te çok sayıda AVM var ancak yaşam merkezleri eksik. Ankara’da bir benzeri daha olmayan A marka karması ve benzersiz mimarisiyle Kentpark AVM, Ankara’nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Yerli sermaye

Yüzde yüz yerli sermaye kullanılarak yapılan Kentpark Alışveriş Merkezi’nin 115 milyon Euro’ya mal olacağını ifade eden Akalın, şu bilgileri verdi:

"Merkezlerin merkezi olarak tanımlanan Kentpark AVM, toplam 225 bin metrekare alana kurulu. 5 bin metrekare restoran-kafe alanı ve 3 bin 500 araçlık otoparkı bulunan AVM’de bir çok sinema salonu yer alıyor. Ayrıca 6 bin metrekare büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşan geleneksel açık semt pazarı da AVM’nin en önemli farklılıklarından."

Akalın, Kentpark AVM’de bir çok seçkin markanın bir arada olacağını, Paris Hilton’un da Türkiye’deki ilk mağazasını burada açacağını belirtti. Ayrıca Bebe, Lauren, Burbery, Polo, Ralph Lauren gibi Ankara’da hatta bazıları Türkiye’de tüketicinin beğenisine ilk kez sunulacak markalar da Kentpark’ta yer alacak. Decatlon gibi dünya markaları ile de görüşmelerini tamamlamak üzere olduğu belirtildi.

Güneş ışığından maksimum fayda

 AKILLI otomasyon sistemiyle kontrol edilen AVM’nin, hemen yanı başında 465 konutun da yapılacağını anlatan Akalın, "Kentpark, hedef segmente uygun ulusal ve uluslararası birçok marka, gourmet market, cafe, restaurant, fitness merkezi ve sinema kompleksiyle hedef kitleye sadece alışveriş imkanı değil, vizyon, marka ve yaşam tarzı sunan bir merkez olacak" diye konuştu. Kentpark AVM’de güneş ışığından maksimum düzeyde yararlanabilmek için mimari yapısında camların ön planda tutulduğunu belirten Akalın, peyzaj alanlarına da önem verdiklerini, bunun için 25 bin metre kare ayırdıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Paris Hilton Ankara'da Açacağı Mağazası ile Türkiye Pazarına Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement