Para Politikası Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Para Politikası Kurulu Kararları

Para Politikası Kurulu Kararları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faizini 25 baz puan düşürmesine rağmen faiz koridorunda değişiklik yapmamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ekonomist Uğur Gürses, MB'nın bandı...

18.12.2012 14:31

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faizini 25 baz puan düşürmesine rağmen faiz koridorunda değişiklik yapmamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ekonomist Uğur Gürses, MB'nın bandı değiştirmemesinin artık burada duracağını gösterdiğini belirtti.

Gürses Merkez Bankası'nın daha önce piyasaya verdiği paranın ortalama faizini yüzde 5,50'ye yaklaştırdığını hatırlatarak "Şimdi politika faizini de buna eşitledi. Bandı değiştirmemesi de artık burada duracağını gösteriyor" dedi.

Gürses değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Fonlamada piyasaya verdiği parayı miktar ayarlaması yaparak yüzde 5,50 sabit faizle ve tek başına haftalık vadede yapması olasılığı yüksek. Koridorun burada kalması olası bir kur dalgalanmasına karşı hala bir araç olarak elinin altında tutacağını düşündürüyor."

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement