Otomotivde Dev Transfer - Son Dakika
Ekonomi

Otomotivde Dev Transfer

Otomotivde Dev Transfer

Dünyanın En Büyük Otomotiv Firmalarından Olan Chrysler'de Yeni Dönem Hızlı Başladı.

07.09.2007 12:48

Dünyanın en büyük otomotiv firmalarından olan Chrysler'de yeni dönem hızlı başladı.

Önce şirketin CEO koltuğuna Home Depot'un eski CEO'su Robert Nardelli'yi oturtan Chrysler, şimdi de en yakın rakibinin tepe yöneticisini kaptı. Tam 37 yıldır Toyota'da çalışan ve firmanın Kuzey Amerika operasyolarından sorumlu isim olan James Press, Chrysler'e transfer oldu. Yönetim Kurulu'nda yer alacak olan Press,  şirketin satış, pazarlama ve üretim stratejisinden sorumlu olacak.

Press, yönetim kurulunda şirketin önceki CEO'su Tom LaSorda ile birlikte çalışacak.

Press'in katılımına ilişkin bir açıklama yapan Chrysler CEO Robert Nardelli, "Lasorda ve ben oto endüstrisinin tarihteki en başarılı yöneticilerinden biri olan Press'in bizim takımımıza katıldığı için çojk heyecanlıyız" ifadesini kullandı.

  

60 yaşındaki James Press, tam 37 yıl boyunca Toyota'da çalıştı. 1970 yılında şirkete dahil olan Press, Toyota'nın en büyük pazarı olan Kuzey Amerika operasyonlarının başına kadar yükseldi. Aynı zamanda Press, şirketin yönetim kurulunda Japon olmayan ilk isim olarak tarihe geçti. Press döneminde Toyota ABD'de ikinci büyük otomotiv satıcısı oldu.

Öte yandan Toyota'da Press'in yerine şirketin Kuzey Amerika operasyonlarının diğer bir önde gelen ismi olan Shigeru Hayakawa atandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Otomotivde Dev Transfer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement