Ömer Derindere'den Osmancık'a Kur'an Kursu - Son Dakika
Ekonomi

Ömer Derindere'den Osmancık'a Kur'an Kursu

Ömer Derindere\'den Osmancık\'a Kur\'an Kursu

Çorum Osmancık'ta Osmancıklı hayırsever işadamı Ömer Derindere tarafından yaptırılan Kız ve Erkek Kur'an Kursu görkemli açılışın ardından hizmete girdi.

06.06.2014 20:00  Güncelleme: 19:53

Osmancık Ulucami Mahallesi’nde Merkez Ulucami Cami yanına yapımı gerçekleştirilen 3 katlı “ Ömer Durukan Kur’an Kursunun” açılış kurdelesini Çorum Valisi Sabri Başköy kesti.

Açılış töreninde katılımcılara hiteben bir konuşma yapan konuşan Sabri Vali Başköy; “Bu bina eğitim alanında önemli hayırlar yapan İşadamımız Ömer Derindere tarafından yaptırılmıştır. İlçemizde kendi adını taşıyan bir Meslek yüksekokulu, bir Anadolu Öğretmen Lisesi, birde Anadolu Öğretmen Lisesi kız pansiyonu var. Ayrıca 1.500 üniversite öğrencisine burs veriyor. Şimdiye kadar 2.500 öğrenciyi de verdiği burslarla mezun etti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Süleyman Çoban da yıl içerisinde müftülüğe bağlı 75 Kur’an Kursu açıldığını kaydederken bu kursla beraber 76. Kur'an kursu oldu" dedi.

İlçedeki Kur’an Kursu sayısını artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Çoban; “Açılışını yaptığımız bina gündüzleri kız Kur’an Kursu, akşamları ise devlet memurları için erkek Kur’an Kursu olarak hizmet verecek. Bu binada ayrıca Aile İrşat Merkezi de olacak.” şeklinde konuştu.

DUA EDİYORUM TORUNLARIM BENDEN DAHA FAZLA HAYIR YAPSIN

Hayırsever İşadamı Ömer Derindere Kur’an Kursunu dedesi Ömer Durukan’ın evinin yerine yaptırdığını belirterek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kamu yararına hayırların devam etmesi için dua ettiğini ifade eden Derindere; “Çocuklarımdan 6 torunum var. Onlardan birisinin de adı Ömer. Burs verdiğim öğrencilerimi de torunum kabul ediyorum. Dolayısı ile 4 bin torunum var. Dua ediyorum, inşaallah öğrencilerim ve torunlarımdan benden daha çok hayırlara vesile olanlar çıkar, benden daha çok hayır yaparlar" dedi..

VALİ BAŞKÖY'DEN İŞADAMI DERİNDERE'YE PLAKET
Çorum Valisi Sabri Başköy, İşadamı Ömer Derindere’ye plaket verdi.

Törene Çorum Valisi Sabri Başköy,Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ve vatandaşlar katıldı.














Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Ömer Derindere'den Osmancık'a Kur'an Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement