Olaylı Üzüm Bağına Mazotlu Sabotaj - Son Dakika
Ekonomi

Olaylı Üzüm Bağına Mazotlu Sabotaj

Olaylı Üzüm Bağına Mazotlu Sabotaj

İsrail Kökenli Mordehay Bosmat'ın, Sun Fidancılık Aracılığıyla Kalecik Belediyesi'nden Aldığı ve AB Destekli Proje ile Yatırıma Başladığı 335 Hektarlık Arazide Sıkıntı Bitmiyor.

19.06.2007 03:01

İsrail kökenli Mordehay Bosmat’ın, Sun fidancılık aracılığıyla Kalecik Belediyesi’nden aldığı ve AB destekli proje ile yatırıma başladığı 335 hektarlık arazide sıkıntı bitmiyor.

Mahkemelik olan arazideki bir dönümlük örnek bağa önceki gün sabaha karşı mazotlu sabotaj girişiminde bulunuldu. Kalecik Bağcılık Yatırım İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin Koordinatörü Babakan Olcaysü iş makinalarındaki 1600 YTL değerindeki mazotun önceki gün sabaha karşı çalındığı söyledi. Olcaysü, çekilen mazotun bağın sulanacağı depo ve hortumların içine aktarıldığını belirterek, "İşçilerimiz dikkat etmeyip o suyla bağı sulasalardı, hem 120 bin dolarlık bağ yatırımı heba olacak hem bir yıl hiç ürün alamayacaktık. Şirket yöneticilerimize de ’sizi orada yaşatmayacağız’ diye tehdit telefonları gelmeye başladı" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK: Olcaysü, geçen Cumartesi günü kaymakamlık ve belediyenin yatırımcıları ve bölgeyi tanıtmak için düzenlediği ve her türlü güvenceyi verdiği basın toplantısının hemen ardından bu saldırının meydana geldiğine dikkat çekti. Olcaysü, "Son derece üzgünüz. Olayı Kaymakam beye bildirdik. Suç duyurusunda bulunduk. Bölge jandarma bölgesi. Jandarma konuyu araştıracak" dedi.

AKP’Lİ BAŞKAN ŞARAP İÇTİ: Hafta sonu düzenlenen basın toplantısında Kalecik Belediye Başkanı Orhan Benli, "Bizim İsrailli olsun, Yunan olsun tüm yatırımcılara kapımız açık. AKP’liyim ama şarap da içerim, rakı da" demişti. Benli daha sonra İsrailli firmanın koordinatörü Olcaysü ve Kalecik Kaymakamı İrfan Demiröz ile kadeh kaldırarak, şarap içmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Olaylı Üzüm Bağına Mazotlu Sabotaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement