Olay iddia: Türkiye'de 60 yıldır üretim yapan dev fabrika kapanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Olay iddia: Türkiye'de 60 yıldır üretim yapan dev fabrika kapanıyor

Olay iddia: Türkiye\'de 60 yıldır üretim yapan dev fabrika kapanıyor
26.11.2025 13:33

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren İzocam taşyünü tesisinin üretimi durdurma kararı aldığı iddia edildi. 1965'te kurulan ve şirkete ait ilk tesis olma özelliğini taşıyan fabrikanın, 2025 yılının sonunda tamamen kapanacağı öne sürülüyor.

İzocam'ın Kocaeli Dilovası'ndaki taşyünü üretim tesisinin, 60 yıllık faaliyetinin ardından kapanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Şirket yönetiminin, bugün çalışanlara üretimin 28 Aralık itibarıyla sona ereceğini bildirdiği, tazminat ve primlere ilişkin detayların Kristal-İş Sendikası ile yapılacak görüşmeler sonrası netleşeceği ifade edildi.

2 AYRI ÜRETİM TESİSİ BULUNUYOR

Kocaeli Barış gazetesinden Mehmet Çabukel'in haberine göre; 1965 yılında Koç Holding bünyesinde kurulan İzocam, 2006 yılında Compagnie de Saint-Gobain S.A ve Kuveytli iş insanı Kutayba Yusuf Ahmed Algham ortaklığına satıldı. Şirketin Kocaeli'de Gebze ve Dilovası'nda olmak üzere iki ayrı üretim tesisi bulunuyor.

ÜRETİM 28 ARALIK TARİHİNDE TAMAMEN DURACAK

İzocam'ın ilk üretim tesisi olma özelliğini taşıyan Dilovası'ndaki taşyünü fabrikası, 1965 yılında faaliyete geçti. Şirketin diğer tesisi ise 1982 yılında Gebze'de kuruldu ve panel üretimi gerçekleştiriyor. Edinilen bilgiye göre, Dilovası'ndaki taşyünü tesisinde üretim 28 Aralık tarihinde tamamen durdurulacak. Bugün yapılan bilgilendirme toplantısında firma yöneticileri, fabrikanın 60 yıllık serüveninin ardından kapatılacağını çalışanlara resmen iletti.

Son Dakika Ekonomi Olay iddia: Türkiye'de 60 yıldır üretim yapan dev fabrika kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Deniz Kisa Deniz Kisa:
    Avrupa bizi kiskaniyor diyenler 107 24 Yanıtla
  • Sezgin Altınbaş Sezgin Altınbaş:
    batıyoruz babaa 82 20 Yanıtla
  • eser demir eser demir:
    Yalan Avrupa bizi kıskanıyor 66 25 Yanıtla
  • selami inel selami inel:
    mümkün değil kesin dijj güçlerin işi bu 57 17 Yanıtla
  • Türkiye genci Türkiye genci:
    Güven ortamımı kaldı önüne geleni dogru konuşanı tutuklarsan ne işveren kalır ne patron gerçi amaçlarıda buydu başardılar 14 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement