Nesnelerin İnterneti ile Türkiye'nin Üretici Konuma Geçmesi Mümkün Mü? - Son Dakika
Ekonomi

Nesnelerin İnterneti ile Türkiye'nin Üretici Konuma Geçmesi Mümkün Mü?

Intel Genel Müdürü Burak Aydın, nesnelerin interneti ile Türkiye'nin üretici konuma geçmesinin mümkün olup olmadığını Wise TV'ye anlattı.

21.12.2016 00:32

Intel Genel Müdürü Burak Aydın, nesnelerin interneti ile Türkiye'nin üretici konuma geçmesinin mümkün olup olmadığını Wise TV'ye anlattı.

Aydın, "Aslında tüketim toplumuyuz, genç nüfusumuz çok fazla. Genç nüfus teknolojiyi kullanmayı çok seviyor. Facebook, Twitter'da dünyada ilk ondayız. Cep telefonlarını da sosyal statü sembolü olarak da görüyoruz. Herkes en iyi cep telefonunu almaya çalışıyor. Bunlar aslında tüketim toplumunun getirdiği özellikler. Ama hızla tüketirken üretmeye başlamamız lazım. Fikir üretebiliyor, proje üretebiliyor, donanım üretebiliyor, yazılım üretebiliyor olmamız lazım. Nesnelerin interneti de dünyada yeni başlayan bir kavram olduğu için önemli. Çünkü bütün dünyada oyun yeni başladı. 1-2 senelik bir kavram. Dolayısıyla bu alanda gençler çalışırsa, üretirse, ortaya bir şey koyarsa başarılı olma şansı var. Mesela We Walk projesi bunun için güzel örnek. Türkiye'den görme engelliler için akıllı baston yapan bir genç grubu. Fikir orijinal. Dünyada Amerika'daki bir grubun fikri de olabilirdi. veya İngiltere veya Brezilya'da. Ama Türkiye'deki gençler yapmışlar ve şuanda pazara koymak için çalışıyorlar. Bu bir fırsat bizim de bu fırsatı kullanıyor olmamız lazım" dedi.

Nesnelerin İnterneti ile Türkiye\'nin Üretici Konuma Geçmesi Mümkün Mü?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Nesnelerin İnterneti ile Türkiye'nin Üretici Konuma Geçmesi Mümkün Mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement