Narenciye Bahçelerini "Savaşçı Böcekler" Koruyacak - Son Dakika
Ekonomi

Narenciye Bahçelerini "Savaşçı Böcekler" Koruyacak

Narenciye Bahçelerini "Savaşçı Böcekler" Koruyacak

Kumluca'da narenciye bahçelerine faydalı böcek salımı gerçekleştirildi Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın."Narenciye bahçelerinin yüzde 50'sinde bu yıl biyolojik mücadele hedefliyoruz".

18.06.2013 14:34

- Kumluca'da narenciye bahçelerine faydalı böcek salımı gerçekleştirildi

-Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın:

-"Narenciye bahçelerinin yüzde 50'sinde bu yıl biyolojik mücadele hedefliyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'nün (BATEM) de desteğiyle, narenciye bahçelerine "savaşçı böcekler" olarak bilinen parazitoit ve predetör böcekleri salındı.

Narenciye bahçelerindeki unlubit zararlısıyla biyolojik olarak mücadele edecek "savaşçı böcekler"le yapılan mücadelenin Bakanlık tarafından desteklendiğini ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvanlık Müdürü Adem Aydın, faydalı böcek kullanımındaki amacın, doğal dengeyi koruyarak ürün yetiştirmek olduğunu söyledi.

Biyolojik mücadelenin yaygınlaşması için çaba sart ettiklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"İlçemizde yaklaşık 30 bin dekar alanda narenciye üretimi yapılıyor. Narenciye bahçelerinin yüzde 50'sinde bu yıl biyolojik mücadele hedefliyoruz. Yapılan mücadelede çalışmanın yüzde 90'nını bakanlığımız destekliyor. Bizim üreticilerimize önerimiz, biyolojik mücadele yöntemini tercih ederek, doğal dengeyi koruyarak, kalıntısız bir üretim gerçekleştirsinler."

Narenciye bahçelerine bırakılan savaşçı böceklerin, kimyasal kullanılmadığı takdirde kendilerinin çoğalarak gelecek yıllarda mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Aydın, tüm çiftçilerin biyolojik mücadele yöntemini tercih etmeleri halinde başarı oranının daha yüksek olacağını bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Narenciye Bahçelerini 'Savaşçı Böcekler' Koruyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement