Merkez Bankası net rezervleri 15 milyar doları aştı - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası net rezervleri 15 milyar doları aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesiyle ekonomide toparlanma süreci devam ediyor. Yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar meyvesini vermeye başlarken, Merkez Bankası net rezervleri geçen hafta 4.8 milyar dolar arttı. Net rezervler 10.9 milyar dolardan 15.7 milyar dolara yükseldi.

10.08.2023 16:21  Güncelleme: 18:15

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesiyle ekonomide toparlanma süreci devam ediyor. Yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar meyvesini vermeye başlarken, ekonomideki hareketlenme Merkez Bankası rezervlerine de yansıdı. Merkez Bankası net rezervleri geçen hafta 4.8 milyar dolar arttı.

NET REZERVLER 15 MİLYAR DOLARI AŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın net rezervlerinde geçen hafta önemli düzeyde bir toparlanma izlendi. TCMB verilerine göre net rezervler 10.9 milyar dolardan 15.7 milyar dolara yükseldi.

BRÜT REZERVLERDE TOPARLANMA SINIRLI KALDI

Brüt rezervlerdeki toparlanma ise daha sınırlı kaldı. Verilere göre brüt rezervler 4 Ağustos haftasında 113,8 milyar dolardan 115,6 milyar dolara yükseldi.

ATILAN ADIMLAR MEYVESİNİ VERDİ

Analistler, rezerv artışlarının, Kur Korumalı Mevduatların (KKM) dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında da devam etmesine dikkati çekerek, ekonomi yönetimi tarafından seçim sonrası atılan adımların söz konusu seyirde etkili olduğunu ifade etti.

ŞİMŞEK: REZERV BİRİKTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Rezerv artışlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, 2023Mayıs sonu itibarıyla 98.5 milyar ABD Doları seviyesinde olan brüt rezervler 4 Ağustos haftası itibarıyla 115.6 milyar ABD Doları seviyesine yükseldi. Böylece son iki ayda rezervlerde 17.1 milyar ABD Dolarına varan artış kaydedildi. Bu dönemde net rezervler ise 20.1 milyar ABD doları yükselişle 15.7 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Rezerv artışlarının, kur korumalı mevduat dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında devam etmesi oldukça anlamlı. Piyasa koşulları elverdiği ölçüde rezerv biriktirmeye devam edeceğiz." dedi.

Merkez Bankası net rezervlerinde büyük artış! Kasadaki miktar 15 milyar doları aştı
Merkez Bankası net rezervleri 15 milyar doları aştı

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası net rezervleri 15 milyar doları aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Muhammet Duman: Herşeyden vergi alıp birde o vergileri arttıracaksın sonrada atılan adımlar meyvesini verdi diyeceksin kusura bakmayında o vergilerle zaten herşey yoluna girerdi.Sıkışan Vatandaşa sırtını dayıyor, ne güzel ekonomi anlayışı. 111 13 Yanıtla
  • yörük yörük: Allah'ım sizi bildiği gibi yapsın haraç keser gibi vergi al sonra iyi hoş de 35 5 Yanıtla
  • sus ceo: Emekliyi açlığa mahkum ettiniz. Sonra da döviz rezervimiz arttı diyorsunuz. Emekliye maaş zammı yapma, insanları vergilere boğun, çalışanların hakkını yiyin, ondan sonra ekonomi iyi deyin. Yürü git, senin ekonomin iyi olabilir ama vatandaşı ve özellikle emekliyi perişan ettiniz. 26 5 Yanıtla
  • salih zeki kökel: Hiç inandırıcı değil tıp ki TÜİK gibi 7 2 Yanıtla

Advertisement