Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla dolar ve euro geriledi - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla dolar ve euro geriledi

Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkarması, döviz kurlarında düşüşe sebep oldu. Bankanın bu hamlesi sonrası dolar 31,87 TL, euro ise 34,94 TL seviyesine geriledi.

21.03.2024 15:14  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası'nın politika faizikararının sürpriz bir şekilde yüzde 50'ye çıkarılmasının ardından dolar ve euroda kısa süreli bir gerileme yaşandı. Karar öncesi, 32,4170 seviyesinde olan dolar, faiz kararı sonrası 31,90 TL2ye seviyesine inerken, 35,51 TL'de bulunan euro ise karar sonrası 34,87 TL seviyesine geriledi.

MERKEZ'İN FAİZ ARTIŞI SÜRECEK Mİ?

Altının gram fiyatı da Merkez'in kararı öncesi, 2.301 liradan işlem görürken kararın ardından yüzde 1 gerileyerek 2.277 liraya indi. Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu kararıyla ilgili açıklamasında "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır." ifadeleri ekonomi yorumcuları tarafından faize açık kapı bırakıldığı şeklinde yorumlandı.

Merkez Bankası\'nın faiz artırımıyla dolar ve euro geriledi

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla dolar ve euro geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Okan: He he geriledi iki gün sonra eski yerinde demedi demeyin alıştık artık bunu bilmek için alım olmaya gerek yok 9 0 Yanıtla
  • Ömer SÜRÜCÜ: Seçime kadar sonra? 8 0 Yanıtla
  • Bilal Önlü: Dolar geldiği yeri unutmaz.. 0 0 Yanıtla
  • Cengiz BAŞAL: Gayeeee gayeeee?????? 0 0 Yanıtla

Advertisement