Facebook'un kurucusu Zuckerberg, 1,5 yılda servetini 3'e katladı - Son Dakika
Ekonomi

Facebook'un kurucusu Zuckerberg, 1,5 yılda servetini 3'e katladı

WhatsApp, Facebook, Instagram ve Threads'in ana şirketi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, geçen yıl 35 milyar dolara kadar düşen servetini 2023 yılında 3'e katladı. Servetini 116 milyar dolara çıkartan Zuckerberg, yeniden dünyanın en zengin insanları arasında yer aldı.

28.07.2023 12:42  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meta CEO'su Mark Zuckerberg son günlerde Elon Musk ile rekabeti ve Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü Threads ile gündeme gelirken şimdi de serveti ile dikkat çekiyor. WhatsApp, Facebook, Instagram ve Threads'in ana şirketi Meta, hisselerini artırdıktan sonra Mark Zuckerberg'in serveti 3 kat artarak 116 milyar dolara ulaştı.

2022'DE ÇAKILMIŞTI

Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre Meta hissesi 2022'de yüzde 70'ten fazla düşmüştü. Bu çakılmadan sonra Zuckerberg'in serveti de geçen yıl başında 125 milyar dolardan 35 milyar dolara kadar gerilemişti.

SERVETİ 3 KAT ARTTI

Şirketin hisselerinde yükseliş sonrası Zuckerberg'in serveti 3 kattan fazla arttı. Yeniden 100 milyar doların üzerine çıkan Zuckerberg'in serveti şu sıralar 116 milyar dolar seviyelerinde.

YAPTIĞI AÇIKLAMA HİSSELERİ UÇURDU

Yılın ikinci çeyreğinde Meta'nın metaverse birimi Reality Labs'ın kaybı yüzde 40'a ulaştı. Ancak, Zuckerberg'in bu alana neden bu kadar çok yatırım yaptığını açıklamasının ardından çarşamba günü Meta hisseleri tekrar yükselişe geçti.Analistlerle yaptığı görüşmede Zuckerberg, "Bu çok uzun vadeli bir iddia. Bu iddiada haklı çıkacağımı size garanti edemem. Ancak dünyanın gittiği yönün bu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Facebook\'un kurucusu Zuckerberg, 1,5 yılda servetini 3\'e katladı

Son Dakika Ekonomi Facebook'un kurucusu Zuckerberg, 1,5 yılda servetini 3'e katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kenan mutlu: ADAMIN SERVETİ BİZİM MERKEZ BANKASINDAKİ DOLAR REZERVİNDEN FAZLA 39 2 Yanıtla
    Murat deniz: Benim kredi kartı limitim bile merkez bankasından fazla, ben -30 bin içerdeyim merkez bankası - 50 milyar dolar içeride ?? 17 4

Advertisement