Manyas Ovasında Binlerce Dekar Ekili Arazi Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Manyas Ovasında Binlerce Dekar Ekili Arazi Sular Altında Kaldı

Manyas Ovasında Binlerce Dekar Ekili Arazi Sular Altında Kaldı

Balıkesir’in Manyas ilçesinde 7 bin dekar ekili arazi sular altında kaldı.

25.09.2014 15:32

Balıkesir'in Manyas ilçesinde 7 bin dekar ekili arazi sular altında kaldı.

Manyas ve çevresinde sağanak yağmurların ardından göl kenarında bulunan yaklaşık 7 bin dekar ekili arazinin sular altında kaldığı belirtildi. Kocagöl, Akçaova ve Hamamlı mahallelerinde Manyas gölü kıyısında bulunan araziler suların altında kaldı. Hamamlı ve Kocagöl'da bulunan setlerde iki ayrı yerden kanal açılarak suyun tahliyesine başlandı.

Aşırı yağışlar sonrası göle dökülen su tahliye kanallarının dolması ile birlikte taşkın yaşandığını ve 7-8 kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğindeki bölgede ekili arazilerin sular altında kaldığını açıklayan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, "DSİ ve özel bir şirkete ait iş makineleri tarafından açılan tahliye kanallarında göle akış kodu 50 santimetre düşürülerek suların Manyas gölüne tahliye edilmesi sürüyor" dedi.

Kocagöl Muhtarı Recep Can ise, maddi zararın çok büyük olduğunu belirterek, ekili arazilerde bulunan çeltik, mısır, ayçiçeği, domates ve fasulyenin zarar gördüğünü söyledi. Hamamlı muhtarı Hikmet Saygı da, suyun tarlalardan tahliyesinin en az 4-5 günü bulacağını, bununda çeltik ve mısır haricinde diğer ürünleri çürüteceğini kaydetti. Saygı, suyun tahliyesinin birkaç gün daha devam etmesi halinde mısırın da zarar göreceğine dikkat çekti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Manyas Ovasında Binlerce Dekar Ekili Arazi Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement