Emekli memurların maaş farkları ne zaman yatacak? - Son Dakika
Ekonomi

Emekli memurların maaş farkları ne zaman yatacak?

Milyonlarca vatandaş, maaş zam farkları ne zaman yatacağını merak ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda 18 maddelik kanun teklifinin kalan 8 maddesinin görüşmesi devam edecek. Zam farkının kanun teklifi yasalaştıktan sonra bu ay içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

17.01.2022 15:20  Güncelleme: 16:28

Yeni ekonomi modelinin yasal alt yapısını oluşturan düzenlemenin görüşmeleri, Meclis Genel Kurulu'nda kaldığı yerden devam edecek. Bunun yanı sıra düzenlemedeki en önemli başlık memur ve emeklilere 2,5 puanlık ek zam. Zam farkının kanun teklifi yasalaştıktan sonra bu ay içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

MAAŞ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi zamlı maaşların ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. TBMM Genel Kurulu bir sonraki toplantısını 18 Ocak Salı günü yapacak. Zam farkının kanun teklifi yasalaştıktan sonra bu ay içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

"BU AYKİ MAAŞLARINI ZAMSIZ ALACAKLAR"

Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, şunları söyledi, "Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu kanun teklifindeydi. Ayın 15'inde memurlar maaşlarını alıyorlar. Yapılan zamların bu maaşlara yansıyıp yansımayacağını merak ediyorlardı. Ancak dün kanun teklifi görüşmeleri sırasında iki kez yoklama yapıldı ve toplantı yeter sayısı olmadığı için görüşmeler salı gününe ertelenmiş oldu. Bu durumda memurlar özellikle alacakları bu ayki maaşlarını zamsız alacaklar. Bu ne anlama geliyor; ileriki haftalarda kanun teklifi yasalaştıktan sonra veya önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta memurlara maaş farkları yatırılacak. Yani 15'inde alacakları maaşları zamsız olarak alacaklar ama sonrasında bu ay içerisinde maaş farkları yatırılmış olacak. Kanun teklifinde önemli düzenlemeler yer alıyordu. Yapılacak en önemli düzenlemelerin başında emekli maaşlarının 2 bin 500 liraya yükseltilmesi geliyor.

EMEKLİ MEMURLARIN MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayında açıklanan enflasyon oranı ile birlikte zam oranı belirlendi. SSK ve Bağ-Kur'lunun en düşük emekli maaşında ise güncellemeye gidildi. En düşük emekli maaşı 1500 lira yerine 2500 lira olarak güncellendi. Memur ve memur emeklisine yüzde 30.5 oranında zam yapılmış oldu. Buna göre, memur ve memur emeklisine yüzde 30.5 oranında zam yapılmış oldu. Emekli memurlar maaş farklarını CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın açıklamalarına göre, ileriki haftalarda kanun teklifi yasalaştıktan sonra veya önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta memurlara maaş farkları yatırılacak. Yani 15'inde alacakları maaşları zamsız olarak alacaklar ama sonrasında bu ay içerisinde maaş farkları yatırılmış olacak.

EMEKLİ MEMURLARIN MAAŞ FARKLARI NE KADAR?

2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılacak. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 25,47 artış sağlanacak. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4881 liradan 6429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 3276 liradan 4289 liraya yükseldi.

Emekli memurların maaş farkları ne zaman yatacak?

Son Dakika Ekonomi Emekli memurların maaş farkları ne zaman yatacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Lion : benim fikrime göre milletvekilliği bakanlık cumhurbaşkanlığı içim KPSS 70 puanı şartı getirilsin 25 2 Yanıtla
  • ömer biçici : acele etmeyin , bizde acele etmeyeceğiz 3 0 Yanıtla
  • Yılmaz Dinç: SAYIN KAT MALIKIMIZ; ELEKTRIK FIYATLARINA GELEN ZAMLARDAN ONCE YAPTIGIMIZ % 29 AIDAT ZAM ORANIMIZ MAALESEF ZAMLARDAN SONRA REVIZE EDILIP YENI BUTCEMIZE GORE % 75 AIDAT ZAM ORANI BELIRLENMISTIR. ELEKTRIK FIYATLARINDA INDIRIM OLDUGU TAKDIRDE AIDAT ORANLARINDA DA INDIRIM OLACAKTIR. YENI BUTCE SIZE POSTA YOLU ILE TEBLIG EDILECEKTIR. SAYGILARIMIZLA, B331 Enflasyön %:mi sizce. Allah yardımcımız olsun!!!!. Bu 4000 ? üstündeki emekli aylığı emeklierin yüzde kaçı aliyor?! 0 1 Yanıtla

Advertisement