Lassa, Revo'yla Globalleşip 2 Milyon Adet İhraç Edecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Lassa, Revo'yla Globalleşip 2 Milyon Adet İhraç Edecek

Lassa, Revo\'yla Globalleşip 2 Milyon Adet İhraç Edecek
09.06.2008 01:35

2005'te Başlattıkları 200 Milyon Dolarlık Yatırım Sürecini Bu Yılın Sonunda Tamamlamaya Hazırlanan Brisa, Lassa Markasıyla Son 5 Yılda 162 Yeni Ürünü Müşterilerin Beğenisine Sundu.

2005’te başlattıkları 200 milyon dolarlık yatırım sürecini bu yılın sonunda tamamlamaya hazırlanan Brisa, Lassa markasıyla son 5 yılda 162 yeni ürünü müşterilerin beğenisine sundu.

Geçtiğimiz günlerde global bir marka olma yolunda belirlenen ihracat ve üretim hedefleri doğrultusunda logosunu da yenileyen Lassa, yeni nesil ürün yelpazesinin ilki olan Impetus Revo’yu tanıttı. Haziran ayı itibariyle Avrupa pazarlarında öncelikli olarak satışa sunulacak Lassa’nın küçük sınıftan üst orta sınıf otomobillere kadar geniş bir yelpazeye hitap eden performans lastiği Impetus Revo, Türkiye’de de Temmuz ayında satışa sunulacak. 14 inç ile 17 inç arasında farklı ebatlarda üretilecek Impetus Revo, 140 ila 360 YTL arasında değişen tavsiye edilen birim fiyatıyla pazara giriş yapacak. Brisa Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Cüceloğlu, "Önümüzdeki 3 yıl içinde iç pazardaki Lassa satışlarının üçte birinin Impetus Revo olmasını hedefliyoruz. Aynı şekilde yeni Impetus Revo’nun bir önceki yüksek performans serisine göre iç pazarda en az yüzde 50’lik bir satış artışı getireceğine inanıyoruz. Yeni ürünlerimizle, ihracatta da daha etkin olma stratejimizin bir parçası olarak 2010 yılına kadar 2 milyon adet Lassa Impetus Revo ihraç etmeyi de hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

En iyiler için tasarladık

Cüceloğlu yeni modelleri hakkında şunları söyledi: "Dünyanın en iyi otomobilleri için tasarladığımız Lassa Impetus Revo, gerek rakiplerine gerekse önceki nesil Impetus serisine göre daha konforlu bir yapıya sahip. Impetus Revo, binek otomobil sahiplerine hem ıslak hem kuru zeminde çok daha başarılı bir yol tutuş performansı sunmasıyla ön plana çıkıyor. Bununla birlikte ıslak ve kuru zeminde sunduğu daha kısa fren mesafesi avantajı, daha dayanıklı ve daha sessiz yapısıyla da sürücüleri uzun vadede daha fazla tatmin edecek bir performansa sahip. Türk mühendisinin azmi ve başarısının simgesi olan Lassa Impetus Revo, daha düşük yuvarlanma direnci sayesinde yakıt tüketimini azaltan yapısıyla ön plana çıkmayı başarıyor" dedi.

Hedef Amerika

2007’de 9 milyon lastik üretip satan Brisa, bu yılki hedeflerinin ise 10 milyon adedin üzerinde olduğunu açıkladı. Türkiye’de satılan toplam 3 lastikten birini üreten Brisa, 2007 yılında 192 milyon dolar ihracat yaparak 868 milyon YTL’lik ciroya ulaştı. 2008 yılında 1 milyar YTL’lik ciro hedefi koyan Brisa, 2009’da Lassa markasıyla Amerika pazarına da girmeyi planlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Lassa, Revo'yla Globalleşip 2 Milyon Adet İhraç Edecek - Son Dakika


Advertisement