Kuyumcuların Gözü Darphane'de - Son Dakika
Ekonomi

Kuyumcuların Gözü Darphane'de

Kuyumcuların Gözü Darphane\'de

Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, "Darphane elindeki altını yeterince basarsa bu sıkıntı ortadan kalkar" dedi.

18.04.2013 14:10

Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, "Darphane elindeki altını yeterince basarsa bu sıkıntı ortadan kalkar" dedi.

Türkiye'de altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kuyumcularda çeyrek altın ve cumhuriyet altını kalmadı. Yoğun talep nedeniyle ellerinde çeyrek altın kalmadığını ifade eden Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, Darphane'nin çeyrek altın basmadığını ileri sürdü. Bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını iddia eden Gençay, "Elinde altın olan İstanbul'daki toptancılar fiyatları yükselttiler. Yani bir anlamda karaborsaya düşürdüler. 2-3 lira olan işçilik fiyatı 20-25 liraya çıktı. İşçilik artmaya başladı. Darphane elindeki altını yeterince basarsa bu sıkıntı ortadan kalkar. Bu anlamda darphane işini yapmalı. Bakandan, Başbakan'dan bu konuya eğilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Altın fiyatları artmasa da suni olarak çeyrek altının fiyatının artmaya başladığını ifade eden Gençay, kuyumcuların satmadığı çeyrek altın kalmadığını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuyumcuların Gözü Darphane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement