Küresel Piyasalar Son İşlem Gününde Alıcılı Seyrediyor - Son Dakika
Ekonomi

Küresel Piyasalar Son İşlem Gününde Alıcılı Seyrediyor

Küresel Piyasalar Son İşlem Gününde Alıcılı Seyrediyor

ABD'de iyi gelen konut piyasası verisi, ABD'li teknoloji devi Cisco'nun güçlü kar rakamı ve Almanya Başbakanı Merkel'in açıklaması haftanın son işlem gününde küresel piyasaları yukarı yönlü destekliyor.

17.08.2012 13:21

ABD'de iyi gelen konut piyasası verisi, ABD'li teknoloji devi Cisco'nun güçlü kar rakamı ve Almanya Başbakanı Merkel'in açıklaması haftanın son işlem gününde küresel piyasaları yukarı yönlü destekliyor.

ABD'de dün açıklanan veri, inşaat izinlerinin Ağustos 2008'den beri en yüksek seviyeye çıktığını gösterdi.

Öte yandan, bilgisayar ağları için ekipmanlar üreten Cisco Systems'in karı beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Piyasaları yukarı yönlü destekleyen bir diğer haber ise Avrupa cephesinden geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kanada ziyaretinde yaptığı açıklamada ülkesinin Avro Birliği'ni korumak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 17 ülkeden oluşan birlik, son üç yıldır borç krizi ve resesyonla mücadele ediyor. Piyasalarda son zamanlarda, bölgenin en büyük ekonomilerinden olan İspanya ve İtalya'nın borç krizine teslim olacağı ve birliğin dağılabileceği endişeleri hakim. Avrupa borsaları, Merkel'in yaptığı bu açıklamalardan destek bulurken Wall Street'te vadeli endeks kontratları karışık seyir izliyor. Dow Jones vadeli endeks kontratı yatay seyirle 13.225.00 puan olurken S&P vadeli endeks kontratları ufak çapta düşerek 1.412,50 puan oldu.

Birçok Asya borsasında da risk iştahının yüksek olduğu bir gün yaşandı. Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,8 yükselerek 9.162,50 puanla 3 aydan fazla sürenin en yüksek kapanışını gerçekleştirirken Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 artarak 20.116,07 puan, Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,9 artarak 4.370,10 puan, Çin'de Şangay bileşik endeksi yüzde 0,1 yükselerek 2.114,89 puan oldu.

Singapur'daki Standard & Poor's'da hisse senedi araştırma birimi yöneticisi olan Lorraine Tan, Asya piyasalarının dün ABD piyasalarının iyi bir kapanış gerçekleştirmesinden destek bulduğunu bildirdi. Tayvan hükümetinin 2012 yılı için büyüme tahminini ihracattaki azalmaya bağlı olarak yüzde 1,6'ya indirmesi ise Tayvan'da TAIEX borsasının yüzde 0,3 düşmesine neden oldu.

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı şu sıralarda 95,22 dolar seviyesinde seyrederken döviz cephesinde ise avro, dolar karşısında 1,2372 seviyesine kadar yükseldi.

Muhabir: Merve Saraç/AP

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Küresel Piyasalar Son İşlem Gününde Alıcılı Seyrediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement