Komşudaki Ateş Bizi de Yakar mı? - Son Dakika
Ekonomi

Komşudaki Ateş Bizi de Yakar mı?

Komşudaki Ateş Bizi de Yakar mı?

Maliye Bakanı Şimşek, Yunanistan'ın yaşadığı krizin Türkiye'yi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi.

08.05.2010 16:37

TüRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı'nın Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yapacağı hazırlık maçı için SandıklıÆya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, YunanistanÆın yaşadığı krizin TürkiyeÆyi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi. Şimşek, euronun değer kaybetmesinin ise dolar cinsinden dış ticareti olumsuz etkileyecebileceğini açıkladı.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya AslanÆın daveti üzerine TBMM Futbol Takımı ile birlikte SandıklıÆda yeni açılan 5 Yıldızlı Termal Park HotelÆe gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afyonkarahisar ve SandıklıÆdaki termal tesislerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Bakan Mehmet Şimşek, YunanistanÆın yaşadığı krizin TürkiyeÆyi doğrudan etkilemeyeceğini söyledi. Bakan Şimşek şunları söyledi:

"Tabii ki euronun ciddi bir şekilde dolara karşı değer kaybetmesi dolar cinsinden ihracatımız açısından olumsuz. Ama YunanistanÆın Avrupa Birliği ekonomisi içindeki yeri yüzde 2.7Ædir. Şu ana kadar ki yansımalar daha çok dolaylı oluyor. Ama Türkiye bir ada değil, etrafında olup bitenlerden kısmen de olsa biraz etkilenir. Türkiye ekonomisine baktığımız zaman aslında AvrupaÆda şu anda en hızlı büyüyen ekonomi. ve son gelişmelerden en azından piyasalar açısından baktığınız zaman en az etkilenen ülke. Bizim bankacılık sektörümüz sağlam. Bütçemizde iyileşme var. Bütçe dengelerinde iyileşme var. Ekonomideki toparlanma ve büyüme de güçlü ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla AvrupaÆdaki krizin TürkiyeÆye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum. ve kalıcı bir etkide bulunması ihtimalini zayıf buluyorum. Ancak yine de euronun değer kaybediyor olması dolar cinsinden dış ticaretimizi olumsuz etkileyecektir."

BAŞKANIN FOTOĞRAFINI çEKTİ

Soruların ardından basın mensuplarıyla futbol üzerine sohbet eden Bakan Şimşek, Afyonkarahisarlı basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Basın mensuplarının elinden fotoğraf makinelerini alarak, Sandıklı Belediye Başkanı MHP'li İsmail ElibolÆun gazetecilerle birlikte fotoğrafını çeken Bakan Şimşek, ElibolÆa 'çok yakışıklı çıktın' dedi. ŞimşekÆin hem profesyonel makine kullanma başarısı hem de fotoğrafları hızla görüntüleyip büyütmesi dikkat çekti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Komşudaki Ateş Bizi de Yakar mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement