Kayseri'den 6 Ayda 817 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'den 6 Ayda 817 Milyon Dolarlık İhracat

Kayseri\'den 6 Ayda 817 Milyon Dolarlık İhracat

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ihracatta yılın ilk 6 ayında yüzde 4.4 artış kaydedildiğini söyledi.

12.08.2013 14:58  Güncelleme: 15:05

; KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ihracatta yılın ilk 6 ayında yüzde 4.4 artış kaydedildiğini belirterek, 817 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini bildirdi.

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Haziran ayında ihracat rakamlarının bir önceki aya göre yüzde 5,7 oranında artarak 135,5 milyon dolara, yılın ilk 6 ayında da, yüzde 4.4 oranında yükselişe geçerek 817 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Haziran ayında Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 175 firmanın, 109 ülke ve 4 serbest bölgeye ihracatta bulunduğunu belirten Başkan Boydak, ihracat yapan firma sayısının 300'e yaklaştığını kaydetti. Bu dönemde ilk üç sırayı yine Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını ifade eden Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, mobilya ve tekstil olduğunu söyledi. Boydak, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

Başkan Boydak yılın ilk 6 ayındaki ihracat rakamları ile ilgili şunları söyledi:

"2013 yılının ilk altı ayında yüzde 4,4 oranında bir artış yakalayarak, 817 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bu artışın da Türkiye ortalamasının üzerinde olması bizi memnun etmekte. Bu yıl ihracatta 2 milyar dolarlık bir hedefimiz vardı. Biraz zorlansak da ikinci yarıda yapacağımız ihracatlarla bu rakamı yakalayacağımız görüşündeyiz. Ben tüm ihracatçılarımızı, tüm iş dünyamızı ve Kayserimizi sırtlayan tüm dinamikleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'den 6 Ayda 817 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement