Kayseri'deki Patlama - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'deki Patlama

Kayseri\'deki Patlama

Erdal Çelikel - AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki patlama ile ilgili olarak, "Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize vatandaşlarımıza en büyük zulmü yapan terör örgütünü ve onların"...

26.05.2012 01:39

Erdal Çelikel - AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki patlama ile ilgili olarak, "Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize vatandaşlarımıza en büyük zulmü yapan terör örgütünü ve onların uzantılarını şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin 10. Olağan Mali Genel Kurulu'nda divan başkanlığı yapan Elitaş, konuşmasında Kayseri'deki patlamaya değindi.

Kayseri'de sabah saatlerinde gerçekleşen patlama nedeniyle üzüntüsünü ifade eden Elitaş, terör örgütünün hangi çirkin ve gaddar yolları benimserse benimsesin TBMM'nin kararlı tavrı ve güvenlik güçlerinin onurlu mücadelesinin süreceğini belirtti.

Elitaş, "Madunların mağdur edebiyatı yapıp bu ülkede sanki dışlanmış gibi, ayrıştırılmış gibi göstermek ama Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize vatandaşlarımıza en büyük zulmü yapan terör örgütünü ve onların uzantılarını şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de terör örgütünün "huzur kenti" Kayseri'yi kana bulayarak huzurlarını kaçırmak istediğini kaydederek, patlamada şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığı diledi.

-Diğer konuşmalar-

Geceye katılan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da sanayicilerden alınan desteklerle organize sanayi bölgelerinde faaliyetlerin sürdüğünü dile getirdi.

Sanayici olmanın zor birşey olduğunu anlatan Boydak, "Ama bir taraftan da TBMM'ye gönderdiğimiz arkadaşlarımız bizim içimizden olunca dertlerimizi çok daha iyi anlıyorlar" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de Kayseri'deki patlamaya değindiği konuşmasında,

"Dünyada temel olarak insanlar iki gruba ayrılırlar; Bunların bir grubu hasetten, fesattan, anarşiden, zulümden, kötülükten, başkalarının tekerine taş koymaktan zevk alırlar ve bundan beslenirler. Bugün bu işi yapan insanlardan birisinin yapmış olduğu menfur olayı maalesef ülkemizin güzide şehirlerinden huzur beldesi olan Kayseri'de yaşandı, bunları lanetliyoruz" diye konuştu.

Diğer grup insanların ise kendi insanlarına ve ülkesine hizmet ettiğini belirten Özdebir, bu insanları mübarek ve elleri öpülesi insanlar olarak nitelendirdi.

Sanayiciliğin özveri isteyen bir iş olduğuna dikkati çeken Özdebir, bundan dolayı sanayicilerin bazı meziyetlere sahip olması gerektiğini söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı da gezdikleri birçok yerde OSB'lerin bir atak içinde olduğunu kaydederek, bu yüzden OSB kanununun yeniden ele alınmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kayseri OSB'nin 2011 yılı bilançosu ve 2012 yılı tahmini bilançosu ibra edildi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement