Kayseri'de Ekmeğin Fiyatı Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'de Ekmeğin Fiyatı Düştü

Kayseri\'de Ekmeğin Fiyatı Düştü

Kayseri'de fırıncılar rekabete girince 250 gram ağırlığındaki ekmeğin fiyatı düştü.

28.03.2013 13:26  Güncelleme: 17:11

Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mehmet Deveci, büyük fırınların başlattığı rekabete küçük fırınların da katıldığını, bunun sonucu 70 kuruşa satılan ekmeğin 50 kuruşa satılmaya başladığını söyledi.

Rekabetten halkın yararlanacağını ancak çok sayıda fırının kapanabileceğini belirten Mehmet Deveci, "1 torba un 53 liraya, 1 koli maya 37 liraya çıktı. Diğer girdi fiyatları da sürekli artıyor. Ocak ayında 60 kuruş olan ekmek fiyatlarını girdi maliyetleri arttığı için 70 kuruşa çıkarttık. Şimdi rekabet başladı ve fiyatlar 50 kuruşa düştü. Sermayesi fazla olan dayanır ama bir çok fırın böyle giderse kapanır" dedi.

Deveci, rekabete fırınların büyük çoğunluğunun katıldığını, lüks semtlerde faaliyet gösteren az sayıdaki fırının rekabete katılmadığını söyledi. Pide ve somun üretimi yapan fırıncı Yasin Çobanoğlu da müşteri kaybetmeme endişesiyle rekabete katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ekmek fiyatları büyük fırınlarda 50 kuruşa düşünce biz de fiyatları düşürmek zorunda kaldık. Biz ekmeği 70 kuruşa satsak, kimse gelip bizden ekmek almaz. Vatandaş için ucuz ekmek önemli. O yüzden rekabete katılmak zorunda kaldık. Şimdi zararına ekmek satıyoruz."

Çobanoğlu, 80 kuruş olan kıymalı pide, peynirli pide ve diğer pide çeşitlerinin pişirme ücretlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'de Ekmeğin Fiyatı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement