Kayıt Dışılık Teşvik Sorunu Doğuruyor - Son Dakika
Ekonomi

Kayıt Dışılık Teşvik Sorunu Doğuruyor

Kayıt Dışılık Teşvik Sorunu Doğuruyor

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ın teşviklerden istifade etmede yaşadığı sıkıntıların en büyük sebebinin kayıt dışılık olduğunu söyledi.

09.06.2012 16:41

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ın teşviklerden istifade etmede yaşadığı sıkıntıların en büyük sebebinin kayıt dışılık olduğunu söyledi.

Tokat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (TSMMMO) yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşma yapan Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birlik Başkanı (TÜRMOB) Nail Şanlı, yeni Türk Ticaret Kanununa olan gereksinim tüm kesimlerce yıllardır ifade edilmekte olduğuna dikkat çekerek, "Hazırlanan kanun, genel hatlarıyla daha şeffaf ve daha düzenli, daha denetimli bir ticari hayata Avrupa Birliği normlarına uyumlu bir ticari hayata bizi yöneltmektedir" dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise konuşmasında Tokat'ın devletin verdiği teşviklerden istifade etmeyle ilgili birtakım sıkıntılar yaşadığını söyledi. Bunun en büyük sebebinin kayıt dışılık olduğunu belirten Vali Yılmaz,

"Bundan kaynaklanan bir takım eksikliklerimize baktığımız zaman karşımıza yeterli belge ve doküman çıkmadığından dolayı teşviklerden mahrum kalıyoruz. Örnek olarak; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na yapılan başvurulardan en az destek alan iliz. Sebebi kayıt dışılık. Kayıt dışılığın önlenmesi ile ilgili yönlendirme bakımından sizlere büyük görev düştüğünü düşünüyorum. İlimizde ticari ve ekonomik hayatın tamamı kayıtlı olsaydı belki birinci olmasa da ikinci sırada olurduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tokat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yeni hizmet binasının açılışı İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından yapıldı. Açılışa Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat Eski CHP Milletvekili Orhan Ziya Diren, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda üyeleri ve vatandaş katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kayıt Dışılık Teşvik Sorunu Doğuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement