Kardemir'de Toplu İş Görüşmelerinde Anlaşmaya Varıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir'de Toplu İş Görüşmelerinde Anlaşmaya Varıldı

Kardemir\'de Toplu İş Görüşmelerinde Anlaşmaya Varıldı

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik-İş Sendikası arasında toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

11.05.2013 16:07

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik-İş Sendikası arasında toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül yüzde 42'lik zammın kabul edildiğini, önümüzdeki Cuma günü imza töreni yapacaklarını açıkladı.

Kardemir ile Çelik-İş Sendikası arasında Ocak ayından itibaren devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşılamaması üzerine grev kararı alındı. Kardemir ve Çelik-İş Sendikası yöneticileri, dün akşam Ak Parti Genel Merkezi'nde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletveikili Mehmet Ali Şahin'in makamında biraraya gelerek görüştü. Toplantı sonucunda sendikanın istediği 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan yüzde 42'lik zam kabul edildi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül gelecek hafta Cuma günü imzanın atılacağını belirterek, "Bizim kırmızı çizgimiz yüzde 42'ydi. Kardemir yönetimiyle dün gece yapılan toplantıda anlaşma sağlandı. İstediğimizi aldık. Karabük'te Cuma günü imza töreni yapacağız. Kardemir işçisinin büyük mücadelesi ve sendikasıyla bütünleşmesi sonucunda bu başarı elde edildi. Birlik ve beraberlik bize zafer getirdi. Kardemir işçisi birlik ve beraberliğini daha da yükseltecek. Mehmet Ali Şahin'in anlaşma sağlanmasında büyük katkısı oldu. İşçilerin taleplerinin haklı olduğunu ifade etti ve bu noktada imzalanması gerektiğini söyledi. O noktada da anlaşma sağlandı. Kardemir işçisine hayırlı uğurlu olsun" dedi. - Karabük

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir'de Toplu İş Görüşmelerinde Anlaşmaya Varıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement