Kalkınma Bankası, Ayb'den 75 Milyon Avro Tutarında Kredi Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bankası, Ayb'den 75 Milyon Avro Tutarında Kredi Aldı

Kalkınma Bankası, Ayb\'den 75 Milyon Avro Tutarında Kredi Aldı

Türkiye Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) 75 milyon avro tutarında kredi aldı.(Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği için TKB Geliştirme Kredisi)" adı altında yeni bir kredi anlaşması imzalandığı bildirildi."

10.05.2012 10:42

Türkiye Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB) 75 milyon avro tutarında kredi aldı.

Kalkınma Bankası'ndan yapılan açıklamada, banka ile AYB arasında dün 75 milyon avroluk "KOBİ'ler ve Büyük İşletmeler için Geliştirme Kredisi/B

(Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği için TKB Geliştirme Kredisi)" adı altında yeni bir kredi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde sağlanan kredi anlaşmasına ilişkin imza töreninin Hazine Müsteşarlığı'nda yapıldığı ifade edildi.

Türkiye Kalkınma Bankası'nın 2002 yılından beri AYB ile sürdürdüğü başarılı işbirliği kapsamında yaptığı anlaşmalarla 462,5 milyon avro tutarında kaynak sağladığı belirtilerek, bu sürecin devamı niteliğinde olan yeni anlaşma ile AYB'nin belirlediği sektör kısıtlamaları dışında kalan ve çevresel avantaj sağlayacak, iklim değişikliğini önlemeye, sera gazı salınımlarının azaltılmasına yönelik yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik dağıtım kayıpları ve co-jenerasyon yatırımlarının destekleneceği kaydedildi.

Söz konusu kaynak ile toplam yatırım tutarı 50 milyon avroyu geçmeyen projelerin, yatırım tutarının yüzde 50'si oranında kredilendirilebileceği bildirildi.

Açıklamada, imza töreninde konuşan Kalkınma Bankası Genel Müdür Vekili Metin Pehlivan'ın, 2011 yılı sonu itibarıyla Bankaca yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarıyla ilgili 132 adet projenin değerlendirildiğini, kurulu kapasitesi 1.286 Mw olan 85 adet projeye 2 milyar 784 milyon lira (1,6 milyar dolar) kredi tahsisi yapıldığını söylediği kaydedildi. Pehlivan'ın, bugün itibarıyla 24 tesisin elektrik ürettiğini açıkladığı bildirildi.

Açıklamada bugüne kadar destekleriyle KOBİ'lerin yanında olan Kalkınma Bankası'nın sağladığı yeni kredi kaynaklarıyla sanayi, turizm, sağlık, eğitim, bilgi teknolojileri, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörlerindeki yatırımcıları desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bankası, Ayb'den 75 Milyon Avro Tutarında Kredi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement