"Kadınlar İş Hayatında Yeterli Yer Almıyor" - Son Dakika
Ekonomi

"Kadınlar İş Hayatında Yeterli Yer Almıyor"

"Kadınlar İş Hayatında Yeterli Yer Almıyor"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Koordinatörü İlhan Parseker, kadınların iş hayatında hala yeterince yer alamadığını söyledi.

14.11.2012 16:33

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Koordinatörü İlhan Parseker, kadınların iş hayatında hala yeterince yer alamadığını söyledi.

BTSO bünyesinde örgütlenen TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) Global Girişimcilik Haftası dolayısıyla düzenlediği "Bursa Kadın Girişimcilerini Bekliyor" panelinin açılış konuşmasını yapan Parseker, kadın istihdamına yönelik Kore ile Türkiye'nin kıyaslanmasını içeren bir araştırmaya dikkati çekerek, "Kore'nin nüfusu 49 milyon, çalışan kadın sayısı ise 10 milyon. Türkiye'de 73 milyon nüfusa karşın 7.5 milyon kadın çalışan var. Kadının işgücüne katılım oranı Kore'de yüzde 50, Türkiye'de yüzde 30. Kore'de bir kadın yılda 41 bin dolarlık katma değer oluştururken, Türkiye'de kadınımızın yıllık üretimi 30 bin dolar civarında. Kore gelişmiş bir ülke ama bir Almanya ya da Japonya değil. Aramızda kapanmaz bir fark yok. Eğer kadınımızın işgücüne katılımında ve verimlilikte Kore'yi yakalayabilmiş olsak, kişi başı milli gelirimiz 18 bin dolara ve Gayri Safi Milli Hasılamız (GSMH) 1.3 trilyon dolara ulaşacak. Böylece bir anda İspanya'nın ardından dünyanın 13'üncü büyük ekonomisi haline gelmiş olacağız" dedi.

TOBB Bursa KGK Başkanı Emine Örnek de, yeni fikirlere ve girişimcilere olan ihtiyacı kadınların karşılayabileceğine işaret ederek, "Bunun için çok çalışmamız lazım. Sürekli fikir üretmekten korkmayalım ve tabii ki düşündüklerimizi dile getirmekten. Yaş hiç fark etmez, kışkırtırsanız binlerce iş fikri çıkar" diye konuştu.

Açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Koordinatör Başkanı ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile Bursa KGK Başkanı Emine Örnek'in yaptığı panelin moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Aytaç üstlendi. 'Başımıza icat çıkar' temasıyla organize edilen panele konuşmacı olarak ünlü modacı Arzu Kaprol, UNİ Mendilleri'nin sahibi Ataman Özbay, B-Fit Salonları Kurucusu Bedriye Hülya ve Şanlıurfalı başarılı işkadını Cevahir Asuman Yazmacı katılarak, başarı hikayelerini paylaştı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Kadınlar İş Hayatında Yeterli Yer Almıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement