İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'in Expo 2020 Adaylığı

İzmir\'in Expo 2020 Adaylığı

CHP İzmir İl Başkanı Engin: "EXPO 2020'nin İzmir’de yapılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" "Kasım ayında yapılacak oylamaya, en etkin şekilde katılmayı planlıyoruz. Genel Başkanımız da oylama günü heyetle birlikte olacak"

18.09.2013 13:45

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir'in EXPO 2020'nin ev sahipliğini kazanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Engin, parti binasında CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam ve Alaadin Yüksel'in katılımıyla düzenlediği basın toplantısıyla İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP olarak EXPO 2020'nin İzmir'e kazandırılması için büyükşehir belediyesiyle milletvekilleriyle yoğun çaba içerisinde olduklarını dile getiren Engin, EXPO 2020 organizasyonunun ev sahibini belirlemek üzere kasım ayında yapılacak oylama öncesi bu süreçte yapılacakları ele almak üzere milletvekilleriyle değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Engin, 6 ay süren EXPO organizasyonuyla kente 35 milyon ziyaretçinin gelmesinin beklendiğine işaret ederek, "EXPO'nun İzmir'e kazandırılması çok hayırlı olacaktır. Bu konuda, sivil toplum kuruluşları, partiler ve hükümet arasında büyük bir görüş birliği var. İzmir'de yapılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kasım ayında yapılacak oylamaya, en etkin şekilde katılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

EXPO'yu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosuna (BIE) üye 166 ülkeden 300'ü aşkın delegelinin 6-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyum için İzmir'de bulunacağını hatırlatan Engin, "İzmir artık vizyonunu büyütmüş durumda. İzmir'i dünya kentleriyle rekabet içinde tutmak parti olarak da en temel görevimiz. İpi göğüslemek istiyoruz. Bu dönem, EXPO'nun alınabileceğine inanıyoruz. Delegelerin İzmir'e gelişi sırasında kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

Engin, BIE'nin merkezi Paris'te kasım ayında yapılacak oylamada da İzmir heyetine parti olarak destek vereceklerini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da oylama günü heyetle birlikte olacağını bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement