Dolar ve euro ne kadar? İşte kurlardaki son durum - Son Dakika
Ekonomi

Dolar ve euro ne kadar? İşte kurlardaki son durum

Dolar, İstanbul serbest piyasada 32,2270 TL'den, euro ise 34,9070 TL'den güne başladı. Dünya piyasalarında Fed'in yarın açıklayacağı büyüme verileri takip edilirken ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimine ne zaman geçeceği ise belirsizliğini koruyor.

27.03.2024 09:05  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul serbest piyasada dolar 32,2270 liradan, euro ise 34,9070 liradan güne başladı. Dün dolar 32,1990 TL'den, euro ise 34,9430 TL'den günü tamamlamıştı.

DÜNYA GENELİNDE FAİZ İNDİRİMİ BELİRSİZLİĞİ

Dünya genelinde enflasyonla mücadele kapsamında, önemli merkez bankalarının attığı şahin politika adımlarının sonuna gelindiğine kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağına yönelik belirsizlik ise devam ediyor.

Analistler, söz konusu belirsizliğin makroekonomik verilerden alınan sinyallerle azalabileceğini ifade ederek, ABD'de yarın açıklanacak büyüme verilerinin ve cuma günü Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamalarının bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceğini söylüyor.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri takip edilirken bazı banka yetkililerinin dün yaptığı açıklamaların temkinli sinyaller vermesinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine haziranda gitme ihtimali yüzde 67'ye geriledi.

Dolar ve euro ne kadar? İşte kurlardaki son durum
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dolar ve euro ne kadar? İşte kurlardaki son durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement