Dolar ve euroda yükseliş sürüyor! İşte kurdaki son durum - Son Dakika
Ekonomi

Dolar ve euroda yükseliş sürüyor! İşte kurdaki son durum

Yükselişini sürdüren dolar yeni güne 32,2080 liradan, euro ise 35,0330 liradan başladı. Dolar, şu sıralar 32,21 TL, euro ise 35,06 TL'den alıcı buluyor.

15.03.2024 09:03  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün 32,1250 lira seviyelerinde olan dolar yeni güne değer kazancıyla başladı. Dolar saat 10.50 itibariyle 32,21 TL seviyesini zorlarken euro satış fiyatı ise 35,06 TL oldu.

ABD ENFLASYONU TAHMİNLERİ AŞINCA FED TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Hafta içinde ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksinin şubatta tahminlerin üzerinde artış göstermesinin ardından ülkede Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de öngörüleri aştı.

Analistler, hem tüketici hem de üretici enflasyonunun tahminleri aşmasıyla Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik ihtimallerin zayıfladığını belirtti.

Gelecek hafta yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında Bankanın faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, ÜFE verilerinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in faiz indirimine başlama ihtimali mayısta yüzde 9 ve haziranda yüzde 60'a geriledi.

Bugün yurt dışında ABD'de sanayi üretimi, kapasite kullanımı, New York Fed imalat sanayi endeksi ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puanın destek, 104 ve 105 puan seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.


Dolar ve euroda yükseliş sürüyor! İşte kurdaki son durum
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dolar ve euroda yükseliş sürüyor! İşte kurdaki son durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Tas Ruhi: Ciksin ciksin ac kalalim evlenemeyiz bi gelecek kuramayiz zaten.bizim bastakiler Savas derdinde koltuk derdinde 3 0 Yanıtla
  • Gökmen Karaçay: elin ABD si bizim kaderimizi belirliyor birde demezlermi kiskaniliyoruz diye 1 1 Yanıtla
  • UğuR DURAN: Cari açık çok fazla. ülkede döviz kalmadı. Üretim ekonomisine geçilip, 5 yıllık küçülmeye gidilmesi gerekiyor. aksi halde TL nin değer kaybı yıl sonunda 45-50.000 düzeyine çıkar. bu da pek çok yerli firmanın iflası, yabancı sermayenin geri çekilmesi demek... yani kısaca zor bir dönem bizi bekliyor 1 0 Yanıtla

Advertisement