İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Finans Zirvesi

İstanbul Finans Zirvesi

Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, 2008'den bu yana yenilenebilir enerji projelerini desteklemek için 1 milyar dolarlık destek sağladıklarını bildirdi.

25.09.2012 17:25

Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, 2008'den bu yana yenilenebilir enerji projelerini desteklemek için 1 milyar dolarlık destek sağladıklarını bildirdi.

Tsitsiragos, İstanbul Finans Zirvesi kapsamında düzenlenen "Finansal Altyapı: Enerji ve Çevre" konulu oturumda yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerjinin özel sektör için çok iyi fırsatlar sunduğunu, sürdürülebilir ekonomisi olan şirketlerin bu tür projelere yatırım yapmak için arayış içinde olduklarını söyledi.

2008 yılından bu yana yenilenebilir enerji projelerini destekleyebilmek için 1 milyar dolarlık destek sağladıklarını kaydeden Tsitsiragos, yine 2008'den beri 30 ülkede 80'den fazla projeye 2,4 milyar doların üzerinde destek verdiklerini, yenilenebilir enerjinin bölgesel altyapı işlerinin bir parçası olduğunu bildirdi.

-26 projeye 1 milyar avroyu geçen finansman desteği-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye'den Hüseyin Özhan da bu yıl toplam 26 projeye 1 milyar avroyu geçen bir finansman sağlamış olacaklarını, yatırım bütçelerinin dörtte birini altyapı projelerine ayıracaklarını söyledi.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Türkiye Kredilendirme Başkanı Bruno Denis ise Türkiye'deki bankalarla çok iyi işbirliği içinde olduklarını, bunların çoğunun İstanbul'da yer aldığını ve bu kurumlarla yaptıkları işbirliği sayesinde KOBİ'lere ulaşabildiklerini vurguladı.

Özellikle yenilenebilir enerji ve enerji etkinliği konusunda çalıştıklarını ifade eden Denis, EIB'nin enerji sektörü, çevresel yatırımlar ve ulaştırmada yapacağı önemli katkının uzun vadede borç verebilmek olduğunu belirtti.

Malezya Kamu Fonu Finans Direktörü (CFO) Mohd Izani Ghani de birçok ülkede sağlık kuruluşlarına yatırım yaptıklarını, Türkiye'de Acıbadem'in bu kuruluşlardan biri olduğunu belirtti.

Ghani, Malezya'da sukuk ve İslami tahviller konusunda da oldukça gelişmiş piyasaya sahip olduklarını ve bu alanda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Muhabir: Medine Taşdelen Yıldırım

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement